[Žinios trumpai] Luhansko ligoninė pilnai prigrūsta nuo viršaus iki apačios: skelbia apie beprotiškus Rusijos nuostolius Donbase, ten tikros rusų skerdynės  ()

Luhansko karinės administracijos vadovas Sergijus Gaidajus teigia, kad nors rusai plečia kontroliuojamą teritoriją Donbase, ligoninės sunkiai tvarkosi su sužeistaisiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po atsitraukimo iš Popasnos, Ukrainos ginkluotosios pajėgos kontroliuoja nedidelę Luhansko dalį. Ukraina dabar stengiasi užbaigti reikalus Charkivo regione ir sukelti kiek įmanoma daugiau nuostolių priešui Donbase. Didesnės Kontratakos planuojamos tik antroje birželio pusėje.

Rusija gali girtis plečianti savo teritoriją, bet kiekvienas žingsnis ir kiekviena okupuota gyvenvietė jiems kainuoja išties daug. „Lėktuvai numušami, pėstininkų kovos mašinos, tankai, artilerijos vienetai, mortyros yra naikinamos mūsų vaikinų. Bepiločiai yra numušami. Kiekviena iš Rusijos ateinanti ataka jiems kainuoja gyvybėmis, sunaikintomis artilerijos saugyklomis. Jie kenčia nuo beprotiškų nuostolių“, pasakojo Gaidajus.

Pasak Gaidajaus, ligoninei okupuotame Luhanske jau ima trūkti lovų sužeistiems rusams. „Ligoninė Luhanske pripildyta nuo grindų iki lubų. Kūnais - jų net nebėra kur dėti - ir rimtai sužeistaisiais. Neužtenka vaistų, todėl didelė tikimybė, kad numeris 300 greitai virs 200“, teigė Gaidajus.

 

„Kroviniu 300“ Rusijoje vadinami sužeistieji, o „kroviniu 200“ - žuvusieji.  

(136)
(2)
(134)

Komentarai ()

Susijusios žymos: