[Žinios trumpai] JAV karo analitikai: Rusija šokiruota Ukrainos puolimo – meta pastiprinimus, bet nieko negali padaryti  ()

Amerikos analitikų teigimu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos po kelių savaičių gali prasiveržti į Belgorodo sritį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-09 [Žinios trumpai] JAV karo analitikai: Rusija šokiruota Ukrainos puolimo – meta pastiprinimus, bet nieko negali padaryti  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karių kontrpuolimas išsiplėtė dar toliau į šiaurės rytus nuo Charkivo ir artimiausiomis dienomis ar savaitėmis greičiausiai pasieks Rusijos sieną. Užkirsti kelią ginkluotųjų pajėgų kontratakai rusai tikriausiai nesugebės net su papildomomis pajėgomis.

Tai teigiama Amerikos karo studijų instituto ataskaitoje.

Analitikai pastebi, kad Ukrainos pajėgos ir toliau atmuša Rusijos puolimą Barvenkovo ​​mieste (į pietvakarius nuo Iziumo), o rusai, atrodo, atsisakė bandymų veržtis tiesiai į pietryčius link Slovjansko.

Analitikai taip pat rašo, kad ginkluotosios pajėgos tikriausiai atmušė Rusijos puolimą tiesiai į vakarus nuo Iziumo Zavody ir Velyka Komyshuvakha kaimuose.

Ukrainos kontrpuolimas tikriausiai yra skirtas išstumti Rusijos karius iš artilerijos apšaudymo zonos Charkive ir pasiekti sieną su Rusija – Belgorodo sritį.

 

Ukrainos ginkluotosios pajėgos verčia kitur dislokuotus Rusijos dalinius persikelti į Charkivo sritį, kad sustabdytų Ukrainos atakas.

„Atsižvelgiant į dabartinį Ukrainos pajėgų veržimosi tempą, rusai gali nesugebėti sutrukdyti Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms prieiti prie sienos su Rusija, net ir su papildomu pastiprinimu.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(148)
(3)
(145)

Komentarai ()

Susijusios žymos: