[Žinios trumpai] Istorinis Lenkijos žingsnis – perka karinius dronus už beveik pusę milijardo dolerių: unikali „Gladius“ sistema iš karto uždarys dangų 100 km (Foto)  ()

Beveik pusė milijardo dolerių už UAV. Lenkiją pasirašyti šią sutartį paskatino padarytos išvados iš pirmųjų dviejų karo Ukrainoje mėnesių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos krašto apsaugos ministras Mariuszas Blaszczakas pasirašė istorinį susitarimą dėl naujos žvalgybos ir smūgių sistemos „Gladius“ įsigijimo, pranešė Lenkijos laikraštis „Defense 24“.

Sandoris siekia 2 mlrd. Lenkijos zlotų (apie 450 mln. USD), todėl sutartis yra didžiausia Lenkijos istorijoje sutartis dėl nepilotuojamų sistemų tiekimo Lenkijos kariuomenei (antroje vietoje yra Turkijos „Bayraktar TB2“, kurios vertė 270 mln. USD).

Už šias lėšas Lenkijos kariuomenė gaus kelis šimtus nepilotuojamų orlaivių – žvalgybinių bepiločių orlaivių FT5, taip pat „smūgių dronų“ „Gladius BSP-U“, kurie buvo pristatyti pasirašant sutartį.

 

Pažymima, kad šie UAV bus integruoti į automatizuotą artilerijos ugnies valdymo sistemą „Topaz“. Pirmieji „Gladius“ žvalgybos ir smūgiavimo sistemos elementai 2022 metais turėtų sustiprinti šalies rytuose išsidėsčiusius artilerijos pulkus.

Pranešime rašoma, kad nauja žvalgybos ir smūgiavimo sistema leis žvalgytis ir smogti iki 100 km atstumu.

 

Teigiama, kad tai „pirma tokio ilgo nuotolio raketų ir artilerijos sistema per dešimtmečius ir pirmoji istorijoje, kurioje toks didelis nuotolis derinamas su dideliu tikslumu, todėl sistemos „Gladius“ diegimas turėtų gerokai sustiprinti Lenkijos kariuomenės pajėgumus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()