[Žinios trumpai] Rusija pirmą kartą smogė Ukrainai galingomis sovietų raketomis: Arestovičius pasakė, ką tai reiškia  ()

Smūgiams Ukrainos teritorijoje Rusija pradėjo naudoti sovietines sparnuotąsias raketas „Х-22“. Pirmą kartą tai įvyko naktį į pirmadienį, gegužės 9 d., Donecko srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša „Defense Express“.

Rusijos kariuomenė panaudojo šešias viršgarsines „X-22“ raketas prieš taikinius Donecko srities miestuose fronto zonoje.

Jei okupantai pradėjo naudoti tokias pasenusias raketas, gali būti, kad jiems baigiasi „Caliber“ ir „Iskander“ ginklai, teigia mokslininkai.

Atkreipkite dėmesį, kad „Х-22“ yra sovietinės sparnuotosios raketos, sukurtos po 1958 m. ir pradėtos eksploatuoti 1971 m. vasario mėn. Eksploatacijos metu jos gali būti pavojingos dėl pasenusio „įdarų“. Maksimaliu nuotoliu (atitinkamai 500 ir 600 km) „Iskander“ nusileidžia „Х-22“.

Ukrainos gynybos ministerija perspėja apie grėsmę, kad Rusija toliau naudos sparnuotąsias raketas iš Juodosios jūros zonos kariniams ir civiliniams taikiniams. Odesoje dėl raketų atakų gegužės 7 d. buvo apgadinti devyni daugiabučiai namai.

Prezidento patarėjas Arestovičius kalbėjo apie sovietinių „X-22“ raketų, kurias Rusija pradėjo naudoti prieš Ukrainą, trūkumus. Tai sovietinės sparnuotosios raketos, paleidžiamos iš oro.

Savo nuomonę jis išsakė pokalbyje su Rusijos žmogaus teisių aktyvistu Marku Feiginu.

 

„Rusijos pusė pradėjo naudoti „X-22“ tipo raketas – tai senos sovietinės aviacinės raketos. Jos turi vieną bėdą – jų tikėtinas bendras nuokrypis yra 200-300 metrų. Tai yra, jos yra labai labai netikslios“, – sakė Arestovičius.

Jis mano, kad dėl to padidės nesėkmių skaičius ir Rusija dažniau pataikys į civilius taikinius.

„Kita vertus, tai reiškia, kad didelio tikslumo ginklai – sakykime, „išsenka“ – yra taupomi“, – pažymėjo Ukrainos vadovo patarėjas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(30)
(2)
(28)

Komentarai ()

Susijusios žymos: