[Žinios trumpai] JAV karo ekspertas pasakė, kas nutiktų, jei Rusija sugalvotų pulti NATO, ir kiek laiko Rusijos pajėgos dar sugebės kariauti Ukrainoje  ()

Karinio naujienų leidinio SOFREP vyriausiasis redaktorius Seanas Spoontsas sakė, kad nuo karo pradžios vasario pabaigoje Rusijos prezidento Vladimiro Putino pajėgos jau prarado didelę savo arsenalo dalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kariuomenės ekspertas ketvirtadienį naujienų agentūrai „Newsweek“ sakė manantis, kad Rusijos kariuomenė Ukrainoje gali ištverti tik apie 90 dienų, kol jos pajėgos ir įranga bus pernelyg išeikvota, kad galėtų tęsti kovą.

Jis taip pat pažymėjo, kad Rusija susiduria su sunkumais papildydama karinę techniką ir transporto priemones dėl tiekimo grandinės pertrūkių ir Rusijai taikomų griežtų ekonominių sankcijų.

„Manau, kad rusai gali „pratempti“ ne daugiau nei 90 dienų“, – sakė Spoontas.

Rusijos kariuomenė patyrė daug aukų per sausumos konfliktą, o jos karinės jūrų pajėgos Juodosios jūros vandenyse neteko keleto karo laivų. Netgi šalies oro pajėgoms, kurios, ekspertų nuomone, turėtų būti dominuojantis veiksnys Rusijai, užtikrinantis greitą pergalę Ukrainoje, nepavyko įtvirtinti pranašumo ore.

Viso konflikto metu Putinas ne kartą perspėjo NATO dėl kišimosi, teigdamas, kad laukia „žaibiškas“ atsakas visoms šalims, kurios suteikė Ukrainai ginkluotę. Atsižvelgdamas į jo pajėgoms jau patirtą žalą, Spoontsas teigė manantis, kad Putinas galėtų susidurti su dideliu iššūkiu, jei įsitrauktų į kovą su NATO.

„NATO juos išskerstų“, – sakė Spoontsas.

Amerikiečių ugnies galia kartu su kariuomene iš Lenkijos, Prancūzijos, Vokietijos ir Jungtinės Karalystės suteiktų NATO „didžiulę kovos jėgą“, o Rusija būtų tiesiog nušluota.

 

Trečiadienį JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas pareiškė manantis, kad Putinas nenorėtų tiesioginio konflikto su galingomis NATO pajėgomis.

„Jei Rusija nuspręstų pulti bet kurią NATO narę, tai gali pakeisti žaidimą“, – sakė Austinas, atsakydamas į klausimą apie galimą Rusijos eskalavimą. „Bet jei pažvelgsite į Putino skaičiavimus, mano požiūris – ir aš esu tikras, kad Rusija karo su NATO aljansu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(96)
(9)
(87)

Komentarai ()