[Žinios trumpai] Jokio pasigailėjimo! JK paskelbė labai griežtą nuomonę, kas būtų, jei Putinas sustabdytų karą ir imtų atgailauti  (6)

Jeigu pradėsime derėtis su Kremliumi, tai pasikartos 2014 m.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nebeįmanoma normalizuoti santykių su Vladimiru Putinu, o atgailauti jam bus labai sunku. Jei dabar vėl pradėsime kalbėtis su Kremliumi, tai rizikuojame pakartoti 2014-uosius, kai Rusijos Federacija aneksavo Krymą ir prisidėjo prie vadinamųjų „DNR“ ir „LNR“ kūrimo.

Tokiai nuomonei interviu LBC radijui pritarė Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas.

Transliuotojas paklausė, ar V. Putinas galėtų grįžti į tarptautinę areną „atgailos“ atveju. Johnsonas atsakė: „Dabar Vladimirui Putinui bus labai sunku atgailauti... Manau, nieko nėra neįmanomo, bet aš tiesiog negaliu suprasti, kaip dabar galime normalizuoti santykius su Putinu“.

Premjero teigimu, pradėjus kalbėtis su Kremliumi, kils grėsmė pasikartoti 2014-ųjų įvykiams, kai Rusijos Federacija okupavo Krymą. Didžioji dauguma šalių pasmerkė šį agresijos aktą ir nepripažino pusiasalio rusišku.

„Ir mes įvedėme sankcijas, bet tuo pat metu tarsi pradėjome su juo kalbėtis apie ateitį. Ir Putinas iš esmės tai panaudojo kaip būdą smeigti peilį Ukrainai, sukeliant dar daugiau skausmo“, – tęsė Johnsonas.

Premjeras mano, kad susitarimo su Rusijos Federacija atveju V. Putinas derybose gali pasielgti taip, kaip 2014 m., ir ukrainiečiai tai žino.

 

„Taigi trumpas atsakymas yra ne. Jokio renormalizavimo ir JK apie tai labai aiškiai pasako. Jį [Putiną] reikia sustabdyti ir būtent tai JK bando padaryti, suteikdama ukrainiečiams visą karinę paramą, kuria jie gali apsiginti. Ir mes toliau tai darysime“, – padarė išvadą Johnsonas.

Prisiminkite, kad JK padėjo Ukrainai nuo pat plataus masto invazijos pradžios. Gegužės pradžioje Johnsonas kalbėjosi internetu su šalies Aukščiausiosios Rados atstovais. Jis paskelbė apie naują 3 milijardų svarų sterlingų vertės pagalbos paketą ir paaiškino, kodėl Vakarai neįvedė prevencinių sankcijų Rusijos Federacijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(162)
(2)
(160)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: