[Žinios trumpai] Atskleidė kas ir kaip planuoja taktines karines operacijas Ukrainoje: tai neleidžiama nei pulkininkams, nei brigados generolams  ()

Manoma, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jau kurį laiką pats vadovauja karinėms operacijoms Ukrainoje. Aišku, jis dirba kartu su Generalinio štabo vadu Valerijumi Gerasimovu, bet Ukrainoje ryškėja paties Putino vadovavimo klaidos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„The Guardian“ teigia, kad pasak Vakarų karinių šaltinių, Putinas priima sprendimus kaip koks pulkininkas ar brigados generolas. Teigiama, kad jis pats nurodo karių judėjimo kryptis Donbase. Nors anksčiau buvo pasirodę gandų, kad generolas Gerasimovas buvo pašalintas, publikacijoje teigiama, kad patyręs karininkas vis dar yra giliai įsitraukęs į sprendimų priėmimo procesus.

Jei tai tiesa, o apie tai kalbama jau kurį laiką, gali būti, kad Putinas yra tiesiogiai atsakingas už didžiulius Rusijos karinių pajėgų nuostolius patiriamus Ukrainoje. Jei jis pirštu ant žemėlapio stumdo atskirus dalinius Donbase, jis tikriausiai sukėlė ir tą katastrofą prie Doneco upės, kurioje žuvo keli šimtai rusų karių.

 

Putiną palaiko didžioji Rusijos visuomenės dalis, tai kodėl apie jo vadovavimą nekalbama viešai? Būtent dėl nuostolių - niekas nenori, kad jis būtų kaltinamas dėl akivaizdžių planavimo klaidų.

(25)
(2)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: