[Žinios trumpai] Ekspertas apie didelę problemą – kokį karo pabaigos scenarijų pasirinks Vakarai?  ()

Sunkieji ginklai taps svarbiausiu dalyku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

O čia Ukraina visiškai priklauso nuo partnerių valios – nuo ​​to, kaip jie mato karo baigties sureguliavimo perspektyvas.

Didelė tikimybė, kad Rusijos pajėgos, nepavykus puolimui, imsis  gynybos visomis kryptimis.

Tokią nuomonę savo „Telegram“ kanale išsakė Nacionalinio strateginių studijų instituto analitikas, karo ekspertas Nikolajus Beleskovas.

Anot jo, kyla klausimas, ar rusams užteks jėgų išlaikyti gynybą ties atitinkamomis linijomis, ar, kad frontas būtų išlygintas, reikės trauktis.

„Atskiras klausimas yra tai, jog RF ginkluotųjų pajėgų inžinierių būriai gali sukurti gynybos linijas, o tai apsunkintų jų pralaužimo užduotį“, – mano N. Beleskovas.

N. Beleskovas įsitikinęs, kad netrukus Vakarų sunkiosios ginkluotės tiekimas atliks pagrindinį vaidmenį kovose su įsibrovėliais.

„Kalbant apie senkančias ginklų atsargas, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms praradus ir nusidėvėjus tarnaujančiai įrangai, Vakarų sunkiosios ginkluotės tiekimas ir pakankamas amunicijos kiekis tampa raktu organizuojant tiek gynybą, tiek puolimą“, – sakė ekspertas.

 

„Nes vienas dalykas yra lažintis dėl visiško Rusijos kariuomenės sunaikinimo, o kitas – lažintis tik dėl Rusijos pajėgų susilpnėjimo, kad šalys būtų įtrauktos į derybas. Vakaruose šiuo klausimu nėra vienybės, net JAV vyriausybė turi kitokią nuomonę“, – sakė N. Beleskovas.

Gegužės 13 d. gynybos ministras Oleksijus Reznikovas perspėjo ukrainiečius apie „sunkias savaites“ mūšio lauke, kol sunkioji ginkluotė subalansuos jėgų pusiausvyrą. Šiuo laikotarpiu Ukrainos ginkluotosios pajėgos gynybą daugiausia išlaikys pačios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: