[Žinios trumpai] Ukrainos pajėgos gavo iš Lenkijos ypatingus ir grėsmingus „Šernus“ - Lietuvoje juos naudoja „Aras“ smogikai (Video)  ()

Ukraina iš Lenkijos gavo šarvuotų visureigių „Dzik“ (lietuviškai „šernas“). Tikslus jų skaičius nėra atskleidžiamas, bet tai - naudingos karinės mašinos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dzik“ - tai nuo 2004 metų Kutne gaminamas šarvuotas 5,74 metrų ilgio visureigis, galintis gabenti 8-13 karių. 4,5 tonų „Dzik“ naudoja 107 kW „Iveco“ variklį ir gali įsibėgėti iki 100 km/val. Aišku, „Dzik“ stiprybės nėra susijusios su dinaminėmis automobilio charakteristikomis.

„Dzik“ yra dengtas B6 lygio šarvais, turi neperšaunamus stiklus, kilpas papildomiems šarvams tvirtinti. Įprastai „Dzik“ yra atsparus iki 7,62 mm kulkoms, granatų skeveldroms, prieš pėstininkus naudojamoms minoms. „Dzik“ gali būti sukonfigūruotas įvairiai - gali gabenti 8 karius ir 4-5 šimtus kilogramų krovinio, 13 karių ar dirbti kaip medicininės pagalbos ir evakuacijos visureigis.

 

Įprastai „Dzik“ yra ginkluotas PK 7,62x51 mm kulkosvaidžiu, bet jį įmanoma komplektuoti ir su NSV 12,7 mm kulkosvaidžiu. Nuo priešo šis visureigis gali slėptis ant stogo sumontuotų dūmų patrankų pagalba.

Nėra žinoma, kiek „Dzik“ visureigių pasiekė Ukrainą, bet ten jiems tikrai nepritrūks darbo. Nors tai tikrai nėra pėstininkų kovos mašinos, „Dzik“ yra manevringas ir pajėgus darbinis arklys. Lietuvoje juos naudoja „Aras“, užsienyje jie skirti Irakui, jais domisi ir kelios kitos šalys.

(34)
(0)
(34)

Komentarai ()