[Žinios trumpai] NATO nemano, kad Ukraina turėtų atsiimti Krymą ir Donbasą?  (6)

Tokius pasiūlymus Ukraina girdėjo dar prieš karą - gal vardan taikos Ukrainai reikėtų visiems laikams atsisakyti Donbaso ir Krymo? „Tegul paspringsta“ pagrindu? Ar realistiškai Ukraina gali tikėtis atsiimti Donbasą ir Krymą karinėmis priemonėmis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO mano, kad Ukraina iš tikrųjų gali atsiimti Krymą ir Donbasą. Nors karo pradžioje buvo dažniau kalbama apie Kyjivo galimybes atsilaikyti ir kaip atrodys šalis po karo, dabar diskusijos pakrypo kita linkme - ar Ukraina veršis į dar 2014 metais atplėštas teritorijas?

„Manau, kad jie gali. Ne dabar, ne artimiausiu metu, bet jei jie tęs kovą, manau, kad jie gali“, Ukrainos galimybes atsiimti Donbasą ir Krymą komentavo CNN cituojamas NATO pareigūnas. Tiesa, jis atskleidė, kad NATO artimiausiu metu nesitiki didesnių pasikeitimų Ukrainos rytuose.

Tačiau tuo pat metu jis pareiškė, kad galbūt Ukrainai nereikėtų to net bandyti. Neatskleidžiamas NATO pareigūnas teigia, kad vietinės Donbaso ir Krymo populiacijos galbūt net nelaukia Ukrainos išlaisvinimo. Stiprios neigiamos reakcijos apsunkintų šių regionų reintegraciją į Ukrainą. Ar Ukrainai tikrai reikia tokių karštųjų taškų savo teritorijoje, kai ji ketina vystyti savo ateitį Vakarų link?

 

Donbaso pseudorespublikų nepriklausomybės pripažinimas ir Krymo pripažinimas Rusijai buvo taikos derybose keliamos sąlygos. Ukraina dėl šių punktų nė kiek nenusileidžia ir jokių teritorinių nuolaidų daryti neketina.

(51)
(2)
(49)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: