[Žinios trumpai] Rusija paskelbė apie didelę pergalę – visiškai užimta Luhansko sritis, komentarą pateikė Pentagonas ir Ukraina  ()

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu paskelbė, kad Rusija beveik visiškai užėmė Luhansko sritį. Šioje Ukrainos rytų dalyje Rusijos pajėgos iš tikrųjų pasiekė didesnį santykinį progresą, bet ar tikrai visa Luhansko teritorija jau yra beveik visiškai okupuota?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šoigu paskelbė, kad „Rusijos ginkluotųjų pajėgų grupės kartu su Luhansko ir Donecko liaudies respublikų kariais plečia valdomas teritorijas Donbase. Luhansko Liaudies Respublikos išvadavimas artėja prie pabaigos“.

JAV Gynybos departamento atstovas Johnas Kirby teigia, kad JAV neturi tikslaus procentinio skaičiaus, kuris nurodytų, kurią Ukrainos dalį šiuo metu kontroliuoja Rusija. Tačiau Kirby pabrėžė, kad toks skaičius nebūtų labai reikšmingas, nes teritorija nuolat eina iš rankų į rankas. O kaip dėl Šoigu pasiskelbtos pergalės Luhanske?

„Pavyzdžiui, jei prieš dvi savaites būtumėte paklausę apie Charkivą… Nors niekada nemanėme, kad Rusija kontroliuoja Charkivą, jie jį buvo apsupę. Buvo likęs tik mažas koridorius į pietryčius nuo miesto – juo ukrainiečiai vykdė atsargų tiekimą. Ir dabar jie visiškai išvarė rusus iš Charkivo iki pat Baltarusios ir Rusijos sienų. Ir tada toliau į rytus, tolyn į šiaurinius Donbaso regionus“, teigė Kirby.

Į Šoigu pasisakymą sureagavo ir Ukraina. Luhansko karinės apygardos vadovas Serhijus Haidajus ironiškai atsakė, kad rusų ministras nesupranta, kas yra „karinė operacija“.

 

„Dėkojame Šoigu, kad jis nusipirko jachtą vietoje to, kad finansuotų Rusijos kariuomenę. Orkai neturi pergalių ir nekantriai laukia mūsų kontratakos, kuri pradės mūsų teritorijų išlaisvinimo procesą“, teigė Haidajus.

Taigi, Rusija iš tikrųjų valdo didžiąją Luhansko teritorijos dalį, bet kvaila tuo girtis, nes situacija keičiasi. Tuo būtų galima pasigirti tik tuo atveju, jei karas pasibaigtų ir tos teritorijos liktų Rusijai.

(74)
(6)
(68)

Komentarai ()

Susijusios žymos: