[Žinios trumpai] Ukraina sučiupo Rusijos šnipą: jo darbelių sąrašas įspūdingas - tokių veikėjų pagauna vis daugiau  ()

Žitomyro miesto srityje Ukrainos saugumo tarnyba sulaikė Rusijos agentą, norėjusį patekti į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovinį padalinį ir okupantų naudai vykdyti žvalgybinę ir sabotažo veiklą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė SBU spaudos centras.

Nustatyta, kad Kyjijo srities gyventoją priešas užverbavo plataus masto Rusijos Federacijos agresijos pradžioje.

Laikinai užėmus vieną iš gyvenviečių, jis padėjo orientuotis įsibrovėliams vietovėje, rinko duomenis apie Ukrainos karių išsidėstymą ir davė „užuominą“ apie buvusių ATO (antiteroristinių operacijų zona) narių adresus.

Be to, užpuolikas okupantams „pasakė“ vietas, kuriose prie socialinės infrastruktūros ir gyvenamųjų pastatų būtų galima paslėpti priešo techniką.

Išlaisvinus gyvenvietę, Rusijos agentas gavo dar vieną užduotį ir savo noru kreipėsi į vietinę kariuomenės įdarbinimo tarnybą dėl šaukimo ir įtraukimo į vieną iš karinių dalinių.

Tačiau SBU pareigūnai atskleidė priešiškus planus ir sulaikė išdaviką. Dabar jis uždarytas į areštinę, jam pranešta apie įtarimą padarius nusikaltimą.

Be to, SBU duomenimis, Donecko srityje buvo sulaikytas Kramatorsko rajono gyventojas, kurį okupantai užverbavo rinkti žvalgybos informaciją apie ginkluotąsias pajėgas.

Kad įvykdytų agresorių užduotį, užpuolikas turėjo žemėlapyje pažymėti Ukrainos karių buvimo vietą ir per „Telegram“ kanalą persiųsti jų koordinates.

Be to, apie vieną iš Rosgvardijos (Rusijos nacionalinė gvardija) vadų, dalyvavusių Zaporižios AE užgrobime, buvo pranešta jam nedalyvaujant.

 

Nustatyta, kad užpuolikas, vadovaudamas priešo bataliono ir taktinių grupių veiksmams, įsakė užgrobti objektą.

Atakos metu Rusija panaudojo šarvuotą techniką ir tankų pabūklus.

Taip pat pranešama, kad Luhansko srityje SBU užfiksavo dviejų Belovodsko apygardos teismo pareigūnų bendradarbiavimo veiklą.

Laikinai užėmus kaimą, teisėjo padėjėjas ir sekretorė savo noru sutiko būti paskirti į vadinamąją „LLR prokuratūrą“.

„Būdami okupacinės administracijos gretose kolaborantai padėjo agresoriui neteisėtai persekioti vietos gyventojus, grobti ir daryti kitus nusikaltimus. Abu nusikaltėliai buvo paskelbti įtariamaisiais. Imamasi visapusiškų priemonių jiems sulaikyti ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn“, – pranešė SBU.

 

Kyjive buvo pateiktas kaltinimas vienos sostinės ligoninių pareigūnui, kurį Ukrainos saugumo tarnyba atskleidė už bendradarbiavimą su okupantais.

Tyrimo duomenimis, jis agitavo gydymo įstaigos darbuotojus paremti įsibrovėlius, taip pat maistu.

„Jis taip pat ragino žmones „atiduoti“ priešui Ukrainos gynėjų pozicijas regione. Ukrainos okupacijos atveju Rusijos specialiosios tarnybos pažadėjo kolaborantui vadovaujantį postą Sveikatos apsaugos ministerijoje“, – reziumuoja SBU.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(27)
(3)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: