[Žinios trumpai] Ukrainiečiai pasigamino „tačianką“ ir ruošiasi sutikti Rusijos desantą (Video)  (2)

Tačianka - tai 20 amžiaus pirmoje pusėje dažnai gamintas ir naudotas kulkosvaidžiu gamintas vežimas. Jis turėdavo pridengti kokio nors transporto judėjimą - tačianką kokios nors kolonos gale tempdavo arkliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainiečiai Odesoje irgi pasigaminto tačianką. Na, šį tą panašaus - priešlėktuvinį kulkosvaidį KVPT įkurdino atvirame krovinių kėbule. Jų tačianką pamatysite šio vaizdo įrašo pabaigoje:

35-oji atskiroji jūrų pėstininkų brigada ruošiasi ginti Juodosios jūros pakrantę ties Odesa. Manoma, kad artimoje ateityje tai gali būti labai karštas taškas, ypač jei Rusija išdrįs pulti Moldaviją. Gali būti, kad Rusija nori atkirsti Ukrainą nuo Juodosios jūros.

Jūrų pėstininkai yra ginkluoti prieštankiniais ir priešlėktuviniais ginklais, tankais ir kita ginkluote. Odesos regione treniruojasi ir naujos T-80 įgulos.

 

Buvo manoma, kad Odesa bus puolama dar pirmose karo stadijose. Net jei Rusija nesiryš žengti į šį miestą, ramu čia nebus - Ukraina siekia atblokuoti Odesos uostą, kad galėtų atnaujinti ekonominius santykius su pasauliu. Greičiausiai tai teks daryti karinėmis priemonėmis.

(38)
(0)
(38)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: