[Žinios trumpai] Siaubingai greitai artėja naujas Mariupolis: okupantai užėmė pagrindinį Sjeverodonecko–Lysyčansko tiekimo greitkelį, Ukraina daro viską, ką gali  (3)

Bakhmutas–Lysyčanskas greitkelis užimtas: RF ginkluotosios pajėgos toliau bando apsupti Sjeverodonecką.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-25 [Žinios trumpai] Siaubingai greitai artėja naujas Mariupolis: okupantai užėmė pagrindinį Sjeverodonecko–Lysyčansko tiekimo greitkelį, Ukraina daro viską, ką gali  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Rusijos kariuomenei pavyks įsitvirtinti greitkelyje ir išplėsti prasiveržimo zoną, Sjeverodoneckas–Lysyčanskas rizikuoja atsidurti dalinoje apsuptyje.

Rusijos kariuomenė įžengė į Bakhmutas–Lysyčanskas greitkelį netoli Nagornos ir Bilohorivkos (Belogorovkos) kaimų.

Apie tai feisbuke pranešė Censor.NET vyriausiasis redaktorius Jurijus Butusovas.

Anot Butusovo, Rusijos ginkluotosios pajėgos į greitkelį įvažiavo gegužės 24 d., dabar jis užblokuotas. Antrą dieną Nagornos ir Bilohorivkos kaimų apylinkėse vyksta mūšiai. Priešo pajėgos bando įsitvirtinti ir išplėsti prasiveržimo zoną, kad perimtų maršrutą.

Jei Rusijos kariuomenei pavyks įsitvirtinti, tai reikš operatyvų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų apsupimą Sjeverodonecko-Lysyčansko srityje. Tačiau jis bus nepilnas, į šiuos miestus yra dar vienas antraeilis maršrutas.

Dabar žurnalistas yra Sjeverodonecko srityje. Jis tvirtina, kad visi supranta situaciją, todėl neabejotina, kad bus padaryta viskas, ko reikia norint nugalėti priešą rajone.

Kovotojai Sjeverodonecko ir Lysyčansko srityse laikosi linijoje, visi atakų bandymai buvo atremti dideliais nuostoliais RF ginkluotosioms pajėgoms. Ukrainos kariuomenė neplanuoja atiduoti Luhansko srities.

 

„Panikuoti nėra pagrindo – tai yra karas, o rezultatas labiau priklauso nuo mūsų iniciatyvos ir kompetentingos vadovybės nei nuo priešo veiksmų. Todėl reikalingi apdairūs veiksmai, būtinas stiprinimas. Mes nesame aukos, turime jėgų ir priemonių, turime valios ir noro laimėti“, – reziumuoja Butusovas.

Anksčiau Didžiosios Britanijos žvalgyba pranešė, kad Rusijai užėmus Sjeverodonecko kryptį, visa Luhansko sritis bus okupuota.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: