[Žinios trumpai] Arestovičius: Rusija turi neįtikėtiną planą rugsėjo 11 d. ir tai tikrai įsiutins JAV – turėtų užversti Ukrainą sunkiaisiais ginklais  ()

Pareigūno teigimu, vadinamasis balsavimas gali vykti Chersono ir Zaporižios srityse, taip pat Baltarusijoje. Data pasirinkta tokia, kad primintų skaudžius amerikiečiams įvykius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius sakė, kad, remiantis nepatvirtintais pranešimais, referendumas dėl mini SSRS atkūrimo numatytas rugsėjo 11 d. Vadinamasis balsavimas turėtų vykti vienu metu Baltarusijoje ir okupuotose Chersono bei Zaporižios regionų teritorijose, taip pat, galbūt, okupuotuose Gruzijos Abchazijos ir Pietų Osetijos regionuose.

Pareigūnas tai pasakė duodamas interviu žurnalistei Julijai Latyninai.

„Rugsėjo 11 d., atminkite, tai nėra atsitiktinumas. Rusai bando žengti ant amerikiečiams skaudamos vietos“, – patikslino Arestovičius.

Pašnekovas pastebėjo, kad toks Kremliaus žingsnis greičiausiai sužaistų Ukrainos naudai: supykdytų amerikiečius, ir jie nedvejodami tieks sunkiąją artileriją Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

„Tai nudžiugins amerikiečius. Jei Putinas nori lyginti save su Bin Ladenu, tai labai gerai. Galbūt viskas baigsis MLRS (reaktyvinė artilerija) gavimu“, – pripažino J. Latynina.

Arestovičius pastebi kai kurių Vakarų politikų, stumiančių Ukrainą link taikos derybų ir „Minsko-3“ susitarimo pasirašymo, spaudimą.

 

„Visas tas bliovimas yra apie tai, kad Ukraina turėtų paaukoti savo teritorijas, patenkinti V. Putino ambicijas ir pasirašyti „Minską-3“. Čia kaip teigia Rusijos Užsienio reikalų ministerija, D. Peskovas: „jūs turite priimti realijas tokias, kokios jos yra, jūs esate okupuoti, kažkaip susispausite, ir taip toliau, ir taip toliau“, – sakė Arestovičius.

Anot jo, vyksta sunki kova, daugiausia viename fronto sektoriuje – nuo ​​Charkivo iki Marinkos. Jis taip pat pridūrė, kad artimiausią mėnesį Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms bus labai sunku.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(40)
(2)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: