[Žinios trumpai] Rusijos generolai turi planą, kaip per vieną mūšį sunaikinti praktiškai visą Ukrainos kariuomenę  ()

Ukrainos situacija Donabase yra labai prasta ar net kritinė. Bet, kaip sako karybos ekspertas Ivanas Stukapas, situacija vis dar kontroliuojama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak jo, Rusija siekia Donbase sukelti kiek įmanoma didesnę kovą, į kurią būtų įtraukta kiek įmanoma daugiau ukrainiečių pajėgų. Taip Rusija nori sukurti sąlygas, kai viename mūšyje galės įveikti praktiškai visas Ukrainos ginkluotasias pajėgas. Tačiau eksperto manymu ukrainiečiai nuolat griauna tokius planus.

„Situacija Donbase dabar kritinė, bet kontroliuojama. Jums reikia suprasti, kad kare nebūna tik gerų naujienų. Nereikėtų tikėtis, kad kasdien bus gerų žinių apie išvaduotas gyvenvietes. Bus naujienų, deja, apie mūsų atsitraukimą. Tai daroma tik tada, kai kyla grėsmė, kad mūsų kariuomenė bus sunaikinta ar apsupta“, teigė Stupakas.

Pasak jo, rusai naudoja pasenusią taktiką, bet ji vis dar veikia. Rusija nori sukurti didelį mūšį, kuriame galėtų sunaikinti kiek įmanoma didesnių Ukrainos karių ir technikos kiekį.

„Mes neleidžiame sukurti tokio mūšio sąlygų. Mes manevruojame į kairę ar į dešinę, bet tai juos erzina ir jie ima šaudyti į civilius, infrastruktūrą, bombarduoti... Mūsų užduotis yra neįsivelti į didelį bendrą mūšį“, teigia Stupakas.

 

Nepaisant Vakarų pažadėtos paramos, Ukraina vis dar turi mažiau ginklų nei Rusija. Ir mažiau žmonių, mažiau kitų pajėgumų. Dėl to Ukraina siekia gauti ilgesnio nuotolio ginklų, kurie leistų naikinti rusų karinę infrastruktūrą užnugaryje ir išlaikyti tam tikrą atstumą. Šiuo metu Rusija jau yra beveik visiškai užėmusi Luhansko sritį, stipriai veržiasi ir Donecko srityje.

(33)
(14)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: