[Žinios trumpai] „Artėja kulminacija, vasaros jie neištvers“: JAV generolas prognozuoja Rusijos kariuomenės likimą  ()

Amerikiečio generolo leitenanto Beno Hodgeso prognozės


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki vasaros pabaigos Ukrainos kariuomenė galės sugrąžinti tas pozicijas, kurios buvo prarastos, prieš įsiveržiant  rusų įsibrovėliams į Ukrainą.

Tokią prognozę televizijos kanalui „Dom“ išsakė į pensiją išėjęs amerikiečių generolas leitenantas, buvęs Sąjungininkų sausumos vadovybės ir JAV armijos Europoje vadas Benas Hodgesas. Šiuo metu Hodgesas yra pagrindinis karinis ekspertas Europos politikos analizės centre Vašingtone.Anot jo, kad tai pavyktų ,  turėtų būti išspręstos logistikos problemos.

„Manau, kad rusų logistikos galimybės prastėja, o ukrainiečių - priešingai. Ir kai bus tinkama situacija, Rusijos pajėgos žlugs,  įvyks kulminacija. Prognozuoju, kad tai greičiausiai įvyks rugpjūtį“, – sakė jis.

„Mano vertinimu, iki vasaros pabaigos Ukrainos kariai išstums Rusijos karius bent iki tos linijos, kurioje jie buvo vasario 23 d.“, – prognozuoja Hodgesas.

Hodgesas pareiškė, kad priešo kariuomenė vis dar turi daug artilerijos ir raketų, o jo prognozė išsipildys tada, kai artilerijos ir raketų atsargos išseks.

 

„Kai rusai nepajėgs atakuoti Ukrainos kariuomenės nuo ​​Chersono iki Donbaso, tada įvyks lūžis šiame operacijos etape. O jeigu iki vasaros pabaigos bus sutvarkyta logistika, Ukrainos ginkluotosios pajėgos išguis Rusijos karius“, – sakė generolas.

Anksčiau prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Rusijos karas prieš Ukrainą atneš daugybę žmonių netekčių ir daugybę  kančių ukrainiečių šeimų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(3)
(71)

Komentarai ()