[Žinios trumpai] Neįtikėtina: Donecko srityje rusų generolui teko bėgti su visa apsauga, kad jo nenušautų įsiutę kareiviai  ()

Valerijus Solodčukas, kaip skelbia jo puslapis Vikipedijoje, yra karo nusikaltėlis, garsus rusų generolas-leitenantas. Tai, kad ukrainiečiai jo nekenčia, yra normalu, tačiau dabar jam teko bėgti nuo savų karių kulkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Situacija rusų pajėgose Rytų Ukrainoje nėra labai gera. Nors Rusijos kariuomenė didina kontroliuojamą teritoriją, tas veržimasis kainuoja didelius nuostolius. Kariai, daugelis kurių net negalėtų pasakyti, kam tas karas, sunkiai randa motyvacijos veržtis į beveik garantuotą mirtį. Todėl daug jų tiesiog atsisako vykdyti įsakymus.

Generolas leitenantas Valerijus Solodčukas, 36-osios armijos vadas, atvyko į Donecką malšinti neramumų tarp karių. Jis tikėjosi šaukdamas priversti karius pulti, bet pats vos išnešė sveiką kailį.

Ukrainos saugumo tarnybų perimtame pokalbyje - informacija, kad Solodčukas galėjo būti nušautas ar net susprogdintas, jei nebūtų mikliai sprukęs su visais savo apsauginiais.

 

„Pas mus praktiškai visi atsisakė. Jis pradėjo mojuoti vamzdžiu, šaudyti ir šaukti „Aš pripildysiu tave, jei tu ten neisi!“ ir viskas. Ten vaikinas - „Nagi, pirmyn“. Išsitraukė granatą, ištraukė žiedą ir sako „Nagi, nušauk mane. Kartu susisprogdinsim.“ Viskas“, pasakoja karys. Jis teigia, kad vos nekilo mirtinas susišaudymas ir karininkui teko pasitraukti.

(80)
(2)
(78)

Komentarai ()

Susijusios žymos: