[Žinios trumpai] Dniepro kariuomenės vadas: „Užminuokite šiaurines sienas, negalima gaišti!“  ()

Dniepro teritorinei gynybai vadovaujantis Hennadijus Korbanas teigė, kad Kyjivo, Sumų, Černihivo ir Charkivo sričių teritorijose reikėtų skubiai sukurti giluminę gynybą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-30 [Žinios trumpai] Dniepro kariuomenės vadas: „Užminuokite šiaurines sienas, negalima gaišti!“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai jis pasakė savo „Facebook“ puslapyje.

„Užminuokite šiaurines sienas! Palikite intrigas nuošalyje ir negaiškite laiko, vaikinai“, – sakė gynybos vadas.

Kyjivo miesto karinė administracija pakomentavo gandus apie galimą pakartotinį Rusijos karių puolimą prieš Kyjivą.

„Kol kas, žvelgdami į Briansko ir Kursko sritis, nematome jokių realių kariuomenės formavimo požymių“, – sakoma pranešime. – Tačiau žinome, kad Rusijos Federacija gali naudotis ir Baltarusijos teritorijomis.“

Kartu Kyjivo pareigūnai pripažįsta, kad Kremliaus vadovybė neatsisakė agresyvaus tikslo užgrobti visą Ukrainos teritoriją, o sostinė išlieka pagrindiniu Rusijos kariuomenės taikiniu, nes Kremlius turi pakankamai logistinių išteklių ir personalo.

Tačiau Kyjivo miesto administracija mano, kad pakartotiniam puolimui reikėtų didelės karių grupės, kuriai suformuoti prireiktų laiko, o dabartinėmis sąlygomis to padaryti netikėtai ar per trumpą laiką neįmanoma.

 

Pranešama, kad yra nuolat stebimi priešo veiksmai, inžinerinėmis priemonėmis stiprinamos linijos ir pozicijos, statomi gynybiniai statiniai, dalis teritorijos ruošiama minavimui, o rengiant karius atsižvelgiama į patirtį.

Anksčiau buvo pranešta, kad Rusija atitraukia karius į Kursko sritį. Provincijos gubernatorius teigė, kad karių perdislokavimas yra susijęs su vietos gyventojų saugumo užtikrinimu. Regione toliau perkeliama daug karių, artilerijos ir raketų paleidimo įrenginių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(31)
(2)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: