[Žinios trumpai] Nepriklausomi tyrėjai paskelbė Rusijos armijos žuvusių karių skaičių – ryškiai išsiskiria trys Rusijos regionai  ()

Patvirtinas skaičius dvigubai viršija skelbtus Rusijos valdžios duomenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje po daugiau nei tris mėnesius trukusio konflikto žuvo daugiau nei 3 000 Rusijos karių, antradienį pranešė tyrimo naujienų svetainė „iStories“.

Tyrėjai surinko atvirojo kodo duomenis, kad nustatytų ir patikrintų 3 043 Rusijos karių mirtį, naudodamiesi socialiniais tinklais, naujienų pranešimais ar giminaičių patvirtinimais.

Nors mažai tikėtina, kad šis skaičius atspindės tikruosius Rusijos nuostolius Ukrainoje, šis skaičius jau gerokai viršija oficialius Rusijos gynybos ministerijos skaičiavimus.

Atskirame tyrime BBC Rusijos tarnyba taip pat pranešė, kad šalies karių aukų skaičius Ukrainoje viršijo 3000, nepriklausomai patvirtinant 3052 karių žūtį.

Rusija apie savo karinius nuostolius paskutinį kartą paskelbė praėjus kiek daugiau nei mėnesiui po invazijos į Ukrainą, teigdama, kad žuvo 1 351 karys.

Kiti Rusijos aukų skaičiaus skaičiavimai svyruoja nuo 15 000 Didžiosios Britanijos gynybos ministerijos iki daugiau nei 30 000 aukų, apie kuriuos pranešė Ukrainos pareigūnai.

„iStories“ nustatė, kad keturi iš penkių žuvusiųjų buvo nuo 18 iki 35 metų amžiaus, o jų amžiaus vidurkis mirties metu buvo 28 metai.

 

Kai kurie labiausiai nuskurdę Rusijos regionai, įskaitant Buriatijos, Dagestano ir Čečėnijos respublikas, pranešė apie didžiausią aukų skaičių, žuvo daugiau nei 100 karių.

Tuo tarpu Maskva ir Sankt Peterburgas viešai pranešė apie 5 ir 12 vietos karių, žuvusių Ukrainoje.

Jungtinės Tautos apskaičiavo, kad per Rusijos invaziją į šalį žuvo daugiau nei 4 000 Ukrainos civilių, tačiau greičiausiai tikrasis skaičius bus „tūkstančiais didesnis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(3)
(9)

Komentarai ()