[Žinios trumpai] Nieko švento: po orkų apšaudymo žuvo trys ortodoksų vienuoliai  ()

Netoli Donecko apšaudyta Sviatohirsko Lavra, žuvo trys vienuoliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos generalinis štabo ataskaitoje paminėta, kad Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos apšaudė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas Sviatohirsko srityse.

Buvo apšaudytas ir vienuolynas Sviatohirsko Lavra, žuvo 2 vienuolyno vienuoliai ir 1 vienuolė. Apie tai rašo UOC Donecko vyskupijos spaudos tarnyba.

Dar trys vienuoliai buvo sužeisti, 3-asis ir 4-asis vienuolijos korpusai apgadinti.

„Per apšaudymą žuvo Lavros dekanas archimandritas Galaktionas, vienuolis Aristoklijus, vienuolė Varvara. Buvo sužeisti hieromonkai Joazafas ir Amfilochijus, taip pat hierodeakonas Alipijus", – pažymėjo vyskupija.

Žuvusių ir sužeistų pasauliečių skaičius šiuo metu nežinomas.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas vakariniame pranešime pranešė apie priešo armijos artilerijos apšaudymus Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijoje Sviatohirsko ir Rodnojaus srityse.

Užpuolikai bandė veržtis Dovgenkio ir Dibrovnoje kryptimis, tačiau patyrė nuostolių ir atsitraukė.

 

Kai kurios žiniasklaidos priemonės, remiantis savanorių parodymais, rašė, kad Sviatohirskas buvo apšaudomas kelias dienas.

Tai ne pirmas Sviatohirsko Lavros apšaudymo atvejis Donecko srityje. Gegužės 4 dieną RF ginkluotosios pajėgos atakavo vienuolyną, tada jame slėpėsi ukrainiečių pabėgėliai. Tą dieną buvo sužeisti 7 žmonės.

Sviatohirsko Lavra anksčiau buvo apsemta dėl to, kad Charkivo srityje rusų įsibrovėliai susprogdino užtvanką, vanduo buvo pakilęs 2,5 metro.

 

 
 

 

 
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: