[Žinios trumpai] Rusai pasiekė visišką dugną: mainais į geriamą vandenį Mariupolio gyventojų reikalauja padėti nuslėpti karo nusikaltimus  ()

Mariupolis patyrė griaunamąją karo jėgą ir dabar ten yra prasta humanitarinė situacija. Didelė dalis vamzdynų ir kitos infrastruktūros yra pažeista. Taigi, gyventojams trūksta geriamojo vandens, bet rusai jo šiaip nedalina - prašo atsilyginti paslaugomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Mariupolio meras Vadimas Boičenko - „Jie šiaip neduoda geriamojo vandens, bet nori, kad Mariupolio žmonės padėtų tvarkyti griuvėsius ir slėpti karo nusikaltimus“.

Versti žmones dirbti už vandenį yra ne tik niekšiška, bet ir nelegalu. Visą Mariupolį kontroliuoja rusų kariai. Dabar tai - apsimetėliškos Donecko liaudies respublikos dalis. Boičenko teigia, kad vandens mieste trūksta nuo balandžio, o dabar gyventojai kviečiami dirbti už vandenį.

Petro Andriuščenko, mero patarėjas, anksčiau teigė, kad sunaikintų namų savininkams siūlomos kompensacijos - maždaug 6000 eurų. Tiesa, tam, kad ją gautų, gyventojai turi pasirašyti dokumentus, kuriuose teigiama, kad dėl to kaltos Ukrainos ginkluotosios pajėgos. Rusija bando nusiplauti Mariupolio gėdą ir turėti daug liudijimų, kad dėl visko kaltas Kyjivas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(3)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: