[Žinios trumpai] Tai gali būti didžiulė Rusijos strateginė klaida: Ukraina rado labai svarbią, bet pažeidžiamą okupantų vietą ir čia kals iš visų jėgų  (1)

RF ginkluotosios pajėgos iš Severodonecko užėmimo gaus tik simbolinę naudą. Tuo tarpu pats Chersonas yra labai svarbus Rusijai kaip tramplinas tolesnei agresijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija sutelkė visas savo pajėgas užimti Severodonecką ir Donbasą, todėl ji tapo labiau pažeidžiama gyvybiškai svarbiame Chersono regione. Apie tai rašoma Karo studijų instituto ataskaitoje.

Chersono srityje Ukrainos pajėgų kontrpuolimas tęsiasi. Lygiagrečiai Rusijos ginkluotosios pajėgos metė visas savo pajėgas ir išteklius į beviltišką ir kruviną bandymą užimti Rytų Ukrainos regionus. V. Putinui tai atneš tik simbolinę naudą.

Chersonas yra svarbi Rusijos Federacijos sritis, nes tai yra vienintelis regionas dešiniajame Dniepro krante. Jeigu pasibaigus karo veiksmams Rusijos kariuomenei pavyks išlaikyti savo pozicijas Chersone, tai regionas gali tapti galingu tramplinu naujai invazijai ateityje.

Jei Ukraina galės susigrąžinti savo Chersono regioną, ji gaus daug stipresnę poziciją apsisaugoti nuo būsimo Rusijos Federacijos puolimo. Būtent tai turėtų priversti Rusijos Federacijos vadovybę skirti pakankamai kovinės galios išlaikyti Chersoną.

 

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrataka Chersono kryptimi rodo, kad Ukrainos vadovybė suvokia regiono svarbą ir taip pat naudojasi priešo pažeidžiamumu.

Rusijos kariai susprogdino du tiltus Chersono srityje, kad atremtų Ukrainos armijos kontratakas.

Gegužės 30 d. Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino Mykolajivką Chersono srityje. Ukrainos kariuomenės sėkmė sukėlė paniką įsibrovėlių gretose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(92)
(1)
(91)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: