„The Pirate Bay“ visiems laikams uždarė "torrent trackerį"

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tir4elis 2009-11-18 16:47
Tvarkingai pasiuntė "gynėjus" velniop .
Paberzis 2009-11-18 17:29
O čia tai sukasi chebra smagu klausyti - laisvai prieinama "draustina" informacija atrodo dar ilgam bus pasiekiama paprastam vartotojui
aislandas 2009-11-18 18:33
Taip yra dėl vienintelės priežasties - perdidelio vargo norint legaliai platinti autorinių teisių ginamą produkciją internetu. Tai stengiasi padaryti ir Apple ir Google, bet dar iki dabar nesugeba to padaryti (pabandykit legaliai pažiūrėt kokį nors serialą legaliai ne per tv3 ar kitus kanalus, tai žmogui iš Lietuvos tiesiog neįmanoma). Tad neįmanoma, kad tokių "trekerių" nebūtų, bent jau šiuo metu.
Mortifer 2009-11-19 01:41
Aš prieš porą dienų bandžiau analizuot, ką čia jie su tais magnet linkais ir DHT sumąstė. Ir padariau išvadą, kad sumąstė tiesiog super. Piratavimas tęsis. Be to, šiandien (jau vakar), vyko diskusija tarp lanvos, latgos, linkomanijos atstovų, studentų ir šiaip protingų žmonių. Rezultatai tiesą sakant labai įdomūs Principas tas, kad žmonės lyg ir sutiktų mokėt už turinį saugomą autorinių teisių, bet dažnai negali mokėt tiek, kiek prašoma arba tiesiog neranda, kur tai gali padaryti. Juolab, lanva ir latga yra tokie buki (nors tenka pripažinti, įstatymas jų pusėje), kad tikrai nieko nepasieks. Internetinėje kultūroje piratai yra masinis reiškinys, su jais kovot tas pats, kas mėgint pasukt žemę į kitą pusę. O štai lanva ir latga sako galintys tai padaryt Ne gaudyt pirtatus reikia, o padaryt taip, kad jiems mokėti už turinį būtų savaime suprantamas dalykas, bet kai viena pusė (žinokit pats keisčiausias dalykas, piratai linkę derėtis ir pripažįsta, kad autoriams turi būti atlyginta) ieško salyčio taškų, o latga ir lanva bando vaidint dievus, niekas nesikeis. Bent jau autorių naudai
Tir4elis 2009-11-19 09:35
Mortifier, teisingai pasakyta . Prisiminiau panašų atvejį istorijoje. Kai dar Anglijoje vergai buvo įteisintas dalykas ir buvo galima prekiaut, į žmonių nenorinčių turėt savo šalyje vergovės kalbas visiems buvo nusispjaut, nes ką reikia tą papirkinėjo turtingi vergu prekeiviai. Idėja buvo paprasta. Vergovės panaikinimo šalininkai sumastė ir tylom prastūmė įstatymą kuris neleido vergvaldžiams jūrose kaitaliot registraciją žyminčias vėliavas kaip jiems patogu. Taigi pastaruosius galėjo plėšt piratai, reikėjo mokėt daugiau mokesčių ir t.t. Pasidarė nuostolingas biznis. Nebepakako pinigų papirkinėt parlamentarus ir vergovė buvo panaikinta. Mintis tokia, kad reikia padaryt, kad šiuo atveju pirkt taip pat apsimokėtu, o piratavimas neneštu tiek naudos kiek dabar. Problema pradės spręstis savaime, tik nereikia vaidint dievų ir manyt, kad viską galima padaryt vos paliepus arba apkrovus baudom.
Sarunas 2009-11-20 00:47
na ok.. bet kaip padaryt kad mokėt pinigus už programinę įrangą apsimokėtų (t.y. mokėt mažiau), nes tokį paketą kaip Photoshop, LabView, Matlab, Cellural Expert ir t.t. ir pan. yra nepaprastai sunku sukurt ir tam dedamos tokios didžiulės intelektualinės ir finansinės lėšos, kad tiesiog pigiau vargu ar apsimokėtų pardavinėt.
Audriusa 2009-11-20 01:40
Tokie produktai kaip Labview ar Catia yra profesionalios paskirties ir komerciniams tikslams kaip ir turetu but mokami. Patikekit, Anglijoj reta imone turi nelegalu softa. Zaidimai, kita vertus komerciniams tikslams nelabai tinkami, taciau daug didesne mase juos perka, del to kaina turetu but realesne. Microsofto operaciniu sistemu kainos tikrai ispustos. Pavyzdziui, Litetuvoj net imonems sunku Vista ar Win7 licenzijas isigyt, ka jau kalbet apie paprastus mirtinguosius. Na bet kapitalizme kitaip ir nebus, pinigas piniga daro. O kas pinigu neturi ju ir netures.