JAV elektroninės žvalgybos duomenys tuoj užims 2 valstijų teritoriją  (13)

Už elektroninę žvalgybą atsakinga JAV Nacionalinio saugumo agentūra (NSA) yra sukaupusi tiek kosminės ir antžeminės žvalgybos duomenų, kad fiziniam jų saugojimui prireiks dviejų Amerikos valstijų ploto teritorijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NSA skaičiavimais iki 2015 metų ji disponuos tokiu duomenų kiekiu, kad jam saugoti prireiks maždaug milijono duomenų centrų, kurie visi kartu užims teritoriją, analogišką Delavero ir Rod Ailendo valstijų plotui kartu paėmus, skelbia „Popsci.com“.

Elektroninės žvalgybos skaitmeninių duomenų kiekis, pasak NSA atstovų, yra skaičiuojamas jotabaitais (1 YB yra 1 000 000 000 000 000 gigabaitų).

Duomenų saugojimo interneto serveriuose paslaugas teikianti JAV bendrovė „Backblaze“ apskaičiavo, kad iki 2015 m. NSA savo duomenims saugoti prireiks maždaug 100 milijardų kietųjų diskų, kurių kiekvieno talpa turės būti ne mažesnė, nei 10 TB. Tokių duomenų saugyklų kaina esą sieks 88 trilijonus JAV dolerių – šiek tiek mažiau, nei dabartinis viso pasaulio šalių BVP.

Pranešama, kad NSA jau pradėjo statyti naują duomenų centrą Solt Leik Sičio priemiestyje, tačiau tai tik nedidelė dalis naujų rezervų, kurių prireiks būsimosioms duomenų talpykloms, jei artimiausiu laiku nebus pereita prie visiškai naujos itin efektyvios duomenų laikymo technologijos.

Prie to pačio galite paskaityti apie ne pelno siekiančios organizacijos "The Internet Archive", kuri formuoja ir prižiūri istorinę interneto svetainių ir kitokio skaitmeninio turinio duomenų bazę, viziją, kokios galėtų būti ateities modulinės informacijos saugyklos. Tiesa, turbūt slaptų duomenų saugojimui tai netinkamas sprendimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (13)