Moterys kariuomenėje per dažnai nori praustis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lape 2009-11-24 12:49
Teks tankuose dušo kabinas imontuoti
ligonis 2009-11-24 13:54
kur dar veidrodziai ir ivairus neaiskios paskirties irenginiai naudjami moteru "grazinimosi" procese. todel ir patenkintos atlyginimu, mano, kad viska joms parupins kariuomene
Linksmas 2009-11-24 14:02
MOTERU VIETA VIRTUVEI!!!! (idomu yra cia feminisciu ant kuriu katik uzsiroviau)
lightfire 2009-11-24 14:27
Kvailas pasiteisinimas, norint taupyti šovinizmo, vandens ir vyrų darbo vietos sąskaita. Įdomu, kam patiktų pasilikti tanke dvi savaites? Ir ką reiškia tas "neištveria" Emociškai palūžta? Tuomet suprantu - tiesiog tokių reikia atsisakyti iš tankų dalinių. Kita vertus, yra ir priešingų pavyzdžių. Antai Norvegijos šarvuočių daliniuose tarnauja nemažai moterų - sėkmingai viską ištveria. Štai viena tokia gražuolė, kuri pasižymėjo nukovusi 25 talibus su savo šarvuočiu: Moterys kariuomenėje gali atlikti daugybę funkcijų, kurioms reikėtų vyrų. Jos gali ne tik pakeisti vyrus štabe, logistikos daliniuose, bet ir geriau nei vyrai pilotuoti naikintuvus (lengviau pakelia perkrovas)
titas 2009-11-24 18:15
uz tat blasko kitus karius nuo uzdoties, gali paveikti vyru nuosprendi pwz. nesti suzeista kare ant peties ar paimti vienodai suzeista virsesni kareivi...
HiTech 2009-11-24 18:44
Na jo, butu geriausia jei butu atskiri moteru ir vyru daliniai, o tai ileidus kelias panas i vyru buri prasideda nesamones, nebent butu fifty fifty Problemos, ne vien seksualiniame priekabiavime, bet moterims suteikiamos ivairiausios privilegijos, pvz mazesnis fizinis kruvis, pirmenybe kurnors ir t.t. O tai tikrai skatina nesantaika tarp tarnybos draugu.
Linksmas 2009-11-24 19:35
Ziuriu nezinai ka reiskai feminizmas
lightfire 2009-11-24 20:03
Daugelis didžiūjų kūrėjų įkvėpimo sėmėsi iš karo, jo sukeltų pasekmių. Daugelis čia jūsų matyt net nėra susidūrę su moterimis karėmis tad ir šnekat apie draudimus..
Zigzaueris 2009-11-24 20:51
Moterys karininkes-Ok.Moterys naikintuvu pilotes,tanku igulu nares-ok,bet moterys pestininkes-nope.Tai reikalauja daug fizines istvermes ir jegos,kuo moterys (ne visokie transvestitai) deja yra silpnesnes.
Nightbringer 2009-11-24 20:52
Moterys ir vyrai iš esmės nėra lygūs ir jie nebus tokie. Eikit pasiskaityti mūsų genetini koda, gal tada suprasit. Man atrodo, kad jos labiau linkusios palūžti, panikuoti ar dar kitaip sunkinti kitiems padėti. (nors dėl to, nesu tikras) O kaip raumenų mase? Juk nuo dydžio tiesiogiai priklauso ir galia. Tai kaip joms su šaudymu? Ar nereikia tiekti joms (specialiai atrinktos) ginkluotes? Iš esmės aš pritariu moteru karo tarnybai, jei jos sugeba įtilpti į kariui keliamus reikalavimus. Jei jos netinkamos vienoje srityje, tai gal kitoje atsvers mus? Tik trumpas karas gali atnešti naudos. Šandien, stipriom valstybem karas tarp jų neapsimoka, visiomis prasmėmis. Tačiau, kai kariauja silpnosios šalys, tai tiesiog nuostabu. Jos eina "atgal", todėl gresmė, kad iškils kokia "Jungtinė Afrika" nėra. O jų resursai, kaip mums padeda. Mes, jums suteiksime visa būtina ginkluote perimti valdžia, tik mums reikia tų kalnų, dar anos derlingos žemes, leiskite mums pažvejoti ir t.t. O ir galime tiesiog tradiciškai pelnytis iš karo.
Marius.brn 2009-11-25 00:39
Tau biski pribresti reikia lightfire. Tau vien galvoje ir tera karas, smurtas ir visa kita. o prigimtis yra gyvuliams. Greiciausiai tavo vieta aptvare, bet ne prie suns, nes ir ta sudraskysi. Ir nebijok, nesneku is pykcio ar kazko asmenisko, bet suvoki kad kariauti, draskytis nera normalu? Jei tavo gyvuliska prigimtis nori karo, tai eik daryk, kariauk, muskis, nes tau kaip ir kiekvienam gyvuliui reikia irodyti kad esi geriausias, galingiausias. Nesijaundink taip daro ir zmones. Tokie kaip tu.
lightfire 2009-11-25 08:14
aah, pacipistėlis aiškina apie subrendimą.. Pasižiūrėk į žmonijos istoriją, ką? Kiek per pastaruosius 5 tūkst metų nevyko jokie karai ir konfliktai? kelis šimtus metų galima būtų suskaičiuoti geriausiu atveju. Ar tai normalu? TAIP, tai yra normalu, nes stipresnis žmogus, nepaisant tavo iliuzijų bei visų pacifistinių sapalionių, visvien atims iš silpnesnio. Galbūt tai yra negražu, netinkama, bet tai yra faktai, prieš kuriuos kai kurie pacifistai naiviai užsimerkia ir įsivaizduoja nerealų rožinį pasaulį taikoje. Elementari visuomeninė santvarka - yra 1000 žmonių. Net jei 900 jų bus pacifistai, tikimybė, kad iš likusio šimto atsiras panorusių nusikalsti yra labai didelė. O norint nusikalsti, atimti iš kito kažką jėga, ar net nebūtinai atimti - per tūkstančius metų karai parodė,kad priežasčių gali būti įvairiausių, tam visuomet reikėjo priemonių. Karinė jėga yra viena tų priemonių. Gali mojuoti šakele ar vėliavėle beprasmiškai, bet karai buvo ir bus. Jei ne čia, pas mus, pas kaimynus, tai kažkur kitur. Tu matai tik paviršių, šlykštiesi smurtu, gyvyliškumu, bet visiškai nesupranti, kad tai, o ne sapalionės apie taiką yra pasaulio ir žmonijos variklis, patinka tau tai ar nepatinka. Pateikei pvz apie mūzą - Remarkas, Goya, Makiavelis, net Da Vinčis - visų jų garsiųjų darbų ko gero nebūtų be karo. O medicina? Ji vystėsi ypač sparčiai karų metu. Karas yra šlykštus dalykas, šlykštesnis, nei tu įsivaizduoji, tačiau jis yra ir užsimerkęs ar pro rožinius akinukus jo nepakeisi
titas 2009-11-25 09:40
nepersistenk nes pradedi sapalioti , karas tera krastutinis problemos sprendimo budas kurio galima ir isvengti , ir nesnekek taip jog visi labai to karo noretu, kiekviena subrendusi salis tu karu prisiziurejusi tiek kad stegiasi ju vengti ir taikiai sugyventi kad pavizdziui ir paimant visokias vakaru europos subrendusias salis, geriausiu atveju jos savo karius issiuncia i kara pries teroristus o ne viena kitai stveria uz gerkles nes puikiai atsimena kas buvo praeita karta , zmogus yra pakankamai protingas kad galetu isvengti karo , beje karas nera zmogaus prigimtis , zmogaus prigimtis yra isgyvenimas todel jis vagia ir gali zudyti mes ne is skruzdziu evoliuconavom o is bezdzioniu o jos neina armijom viena pries kita .....
lightfire 2009-11-25 10:08
Čia jau semantika. Išgyvenimas pavieniui gali būti prilygintas vietinei kovai. Valstybės, visuomenės išgyvenimas yra tiesiog aukštesnis laipsnis, todėl nusikaltimas perkeliamas į kitą lygį - karą. Norėdama išgyventi gentis galėjo rinktis - eiti ieškoti maisto kitur, arba pasiimti maistą iš kitos genties jėgos keliu. Dabar toks procesas ištobulėjo, bet iš esmės pasikeitė tik forma. Galima sumažinti karo grėsmę, bet jos visiškai išvengti - ne. Todėl ir sakau,kad pacifistai kiek realiau žvelgtų į pasaulį, o ne primityviai - "Tai yra blogis, jį reikia sunaikinti ir gyvensime taikoje". Aš visiškai nesu už karo veiksmus, o patys kariai mažiausiai nori,kad karas tęstųsi - juk jiems tenka kautis ir lieti kraują, o ne pacifistams. Tiesiog nemanau,kad štai čia pasiūlytos pacifistinės idėjos atitinka realijas.
Nightbringer 2009-11-25 10:49
http://www.youtube.com/watch?v=l5xuui-2 ... re=related Na, situacija su tankais nėra tokia jau tragiška...
Mitas 2009-11-25 14:58
Čia buvo geras.
rimka 2009-11-25 15:33
kas del saudymo, tai jos saudo neblogiau nei vyrai, ta as daznai varzybose ysitikinu. va kitas klausimas, kaip del zudymo ir didelio emocinio streso, gyvybes ir mierties situaciju valdymo ir panasiu psichologiniu dalyku? kas del 2 savaiciu nesiprausimo, tai problema yra ne tame kad jos to neistvers, cia tik taip parasyta. problema yra tame, kad po 2 sav nesiprausimo, jos labai stipriai pasmirstu, labiau nei vyrai.
Nightbringer 2009-11-25 21:39
, we try to shut down arousal by calling upon the right superior frontal gyrus and right anterior cingulate gyrus, according to research led by Mario Beauregard of the University of Montreal. He and others propose that these brain areas form a conscious self-regulatory system. This network provides us with the evolutionarily unprecedented ability to control our own neural processing—a feat achieved by no other creature."
Marius.brn 2009-11-25 21:55
As pro rozinius akinius ir neziuriu. esu realistas, bet suprask karas yra butent tai ka mes patys sukuriame. Jei mes norime karo, karas bus. Butent del tos musu iskrypusios vidines puses kuriai reikia draskytis. Tiki ar netiki bet as joks pacifistas. tiek kiek kartu man reikejo aiskintis santykius is manes labai prastas pacifistas. Visados maciau kad zmones pyktsta, konfliktuoja. Ir kiek laiko as jau besiaiskinu tokius zmoniu bendravimo ypatumus, vienintelis dalykas aisku. Kad tik pats zmogus yra sau problema. Jei jis savo problemu nesugeba issispresti tai nereikia tiketis kad jis netures problemu su kitais.
lightfire 2009-11-25 22:12
kalbi apie žmoniją, tarsi ji būtų vienas ir tas pats asmuo. "Mes" gal ir nenorime karo, o "kažkas" arba "jie" nori - ir ką tu padarysi? Senokai jau aišku,kad žmonija pati sau yra didžiausia problema (ir ne tik sau, žinia), bet tai kad ji labai nedaug keičiasi. Mano kritikos tikslas buvo tas, kad norėjau įrodyti elementarį dalyką - tu teigei,kad "Kariauti yra nenormalu". Aš teigiu visiškai priešingai - pavyzdžiai iš žmonijos istorijos rodo,kad tai yra visiškai normalu. Ar prie to dėsime "deja" ar "ačiū dievui" - čia jau kiekvieno žmogaus reikalas, bet būtent tame ir esmė, kad visuomet atsiras tokių, kurie ne tik pasakys "ačiū dievui", bet ir kariaus. Kai kam, gal daug kam tai nepatiks, bet taip buvo, yra ir bus.