“Audi” pradės masinę elektromobilio gamybą  (22)

Masinė Audi E-Tron gamyba prasidės 2012 metais, o pirkėjams bus pasiūlyta tik 1 tūkst. šio modelio vienetų. Apie tai patvirtino pats gamintojas automobilio testavimo metu Los Andželo automobilių parodoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilį varys keturi elektros motorai, kurių bendra galia 230 kW (313 AG), o bent jau koncepcinio modelio sukimo momentas buvo tiesiog neįtikėtinas - 4500 Nm. Pranešama, jog "E-Tron" turi dinamines "Audi R8" savybes. Iš pastarojo automobilio paimta sutrumpinta platforma, aliuminio kėbulas. Nuo nulio iki 100 km/h "E-Tron" įsibėgėja per 4,8 sekundes, jo maksimalus greitis 200 km/h.

Automobilio variklius maitina 500 kg sverianti baterija. Jos pakanka 250 kilometrų. Tačiau, automobilis dar turi būti tobulinamas – mažinamas bendras svoris, derinami baterijos ir varikliai.

Automobilio kaina dar nėra aiški, akivaizdu, kad ji nebus maža. Skelbiama, kad „e-tron“ bus brangesnis už sportinį „Audi R8“ modelį, tačiau gamintojai tiki, kad kai kurie šios markės gerbėjai iškeis įprastą sportinį automobilį į „e-tron“.

„Visada atsiranda žmonių, kurie nori pirmieji įsigyti naujas technologijas“, – „Audi“ elektromobilio sėkme neabejojo vienas pagrindinių kompanijos dizainerių Achimas Badstubneras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Autobild.lt
Autobild.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: