JAV ir Rusija derasi dėl kibernetinės erdvės saugumo  (2)

„The New York Times“ pranešė, jog JAV pradėjo derėtis su Rusija ir Jungtinių tautų ginklavimosi kontrolės komitetu dėl interneto saugumo didinimo bei kibernetinės erdvės naudojimo ribojimo kariniais tikslais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikraštyje cituojami pareigūnai, susipažinę su šiomis derybomis, tvirtino, jog JAV ir Rusijos pareigūnai skirtingai interpretavo derybas, tačiau Vašingtono dalyvavimas rodo reikšmingas politikos permainas. Pareigūnai tvirtina, jog prezidento Barako Obamos administracija suprato, jog vis daugiau valstybių kuria kibernetinius ginklus, todėl reikia naujo požiūrio į tarptautinio ginklavimosi varžybas.

Maskvos Informacijos saugumo instituto direktoriaus pavaduotojas Viktor Sokolov sakė, jog Rusija mano, kad pastaraisiais mėnesiais smarkiai pasikeitė JAV pozicija dėl interneto saugumo. Pareigūnas naująjį derybų etapą apibūdino kaip beprasidedančias Rusijos ir JAV derybas dėl galimo nusiginklavimo susitarimo, susijusio su kibernetine erdve. Rusija šitokio susitarimo siekia jau kurį laiką. „Derybų atmosfera buvo pakankamai gera, - rašoma laikraštyje. – Jie sutiko tęsti šį procesą. Tai judėjimas teigiama kryptimi“.

Tuo tarpu JAV valstybės departamento pareigūnas, norėjęs likti anonimu, nesutiko su Rusijos apibūdinta JAV pozicija. Nors rusai ir toliau savo dėmesį sutelkia į sutartis, kurios gali apriboti ginklų kūrimą, JAV tikisi, jog šios derybos padidins tarptautinį bendradarbiavimą kovojant su nusikaltimais internete. JAV mano, jog internetinių nusikaltimų apsaugos sustiprinimas leis sustiprinti ir gynybą prieš kibernetines atakas, nukreiptas į kariuomenę. Administracijos pareigūnas sakė, jog JAV nori pasiekti bendrą susitarimą su Rusija. Jungtinių tautų diskusijas tikimasi baigti sausio mėnesį Niujorke. Abi šalys ketina dalyvauti ir Rusijos remiamoje Interneto saugumo konferencijoje, kuri vyks Vokietijoje, Garmisch mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)