Prognozės kompanijai „Microsoft“: „Windows 7“ lyderiaus, o „Office 2010“ – atsiliks  (9)

Įvairūs technikos ekspertai mano, jog 2010 metai bus sunkūs kompanijai „Microsoft“, nors ir lengvesni nei besibaigiantys 2009 - ieji. „Windows 7“ susilauks verslo vartotojų dėmesio, tačiau su „Office 2010“ dar reikės smarkiai pasistengti. Kaip „Windows XP“, taip ir „Office 2007“ išstumti bus sunku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai keletas Yahoo! News surinktų 2010 metų prognozių kompanijai „Microsoft“:

  • Atrodo, jog kompanija „Microsoft“ ignoruoja kompanijas, turinčias 200 ar mažiau darbuotojų. Prie to mes jau esame pripratę, tai nepasikeis ir kitąmet.
  • Įvairūs „Microsoft“ projektai, susiję su „cloud“, nėra skirti smulkiajam verslui. „Google Apps“ kaina yra teisinga, o dauguma mažųjų verslo įmonių, ypač naujų, yra jautrios išlaidoms. Dėl šios priežasties nesunku pamatyti mažas kompanijas, besinaudojančias „Google Apps“ ir turinčias tik keletą „Office“ kopijų.
  • 2010 metais nebrangūs nešiojamieji kompiuteriai bus dar galingesni. „Netbook“ kompiuteriai jų neišstums. Kompanija „Microsoft“ sumažins kai kurias kliūtis, kurias ji sukūrė, norėdama gamintojams neleisti pardavinėti ypač naudingų „netbook“ kompiuterių (turinčių daugiau atminties, geresnius procesorius ir t.t.).
  • „Linux“ vis dar bus netinkamas smulkiajam verslui 2010 metais, tačiau vis daugiau serverių naudos atviro kodo programinę įrangą.
  • 2010 metų pabaigoje jau bus atskirų verslo vartotojų, kurie pradės naudoti mašinas su „Chrome OS“ operacine sistema. Tačiau tai bus tik atskiri pirkimai.
  • „Office 10“ nebus didelis laimėjimas mažiesiems verslo vartotojams, tačiau tai gali pasikeisti, jei naudojate „Office 2007“. Tikrai nedaug mažų ir vidutinių įmonių gali sau leisti pereiti prie „Office 2010“.
  • Daugelyje 2010 metais pardavinėjamų kompiuterių bus įdiegta „Windows 7“ operacinė sistema. Ji yra ne tik puikus „Vista“ pakeitimas, bet tinkama ir „Mac“ vartotojams, norintiems sugrįžti prie „Windows“. Dauguma žmonių mano, jog naujoji operacinė sistema yra geriausia nuo pat „Windows 2000 Professional“.
  • Vis didesnį vaidmenį smulkiajame versle vaidins ir virtualizacija, tačiau greičiausiai šios kompanijos nepirks „Microsoft“ produktų. Tačiau taip gali nutikti, jei kompanijos naudos „Microsoft“ serverius.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT žinios
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)