JAV išbandė eksperimentinę viršgarsinę raketą  (22)

JAV Karinės oro pajėgos atliko pirmąjį viršgarsinio eksperimentinio skraidymo aparato „X-51 A Waverider“ bandymą, pranešė „DefenceTalk.com“. Jo metu daugiau nei 8000 km/h greitį galinti pasiekti raketa su naujo tipo reaktyviniu varikliu buvo pakelta į orą pritvirtinus ją prie bombonešio „B-52 Stratofortress“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis bombonešis su prie jo pritvirtinta „X-51 A Waverider“ pakilo iš Edwardso bazės Kalifornijos valstijoje ir pasiekė didesnį nei 15 000 metrų aukštį. Skrydis truko 1,4 val. Jo metu buvo tiriama, kaip prikabinta raketa veikia lėktuvo valdymą, fiksuojama elektroninės „B-52“ ir „X-51 A Waverider“ įrangos sąveika.

Kitas „B-52“ skrydis su naująja hipergarsine raketa numatytas 2010 m. sausį. Vasario viduryje turėtų sekti pirmasis savarankiškas „X-51 A Waverider“ skrydis – jis turėtų trukti vos 5 minutes. Jam pasibaigus eksperimentinis orlaivis nukris į Ramųjį vandenyną.

Pranešama, kad per pirmąjį savarankišką „X-51 A Waverider“ skrydį ketinama gauti duomenų apie šiluminį poveikį jo korpusui, variklio ir elektroninės įrangos veikimą.

Manoma, kad „X-51 A Waverider“ pagrindu gali būti sukurtos naujos kartos kovinės raketos, galinčios itin dideliu greičiu ir labai tiksliai naikinti nurodytus taikinius. Hipergarsinės raketos galimybėmis planuoja pasinaudoti ir NASA: pasak jos atstovų, vadinamojo „scramjet“ tipo variklius naudojančios raketos gali pasiekti 15 kartų didesnį už garso greitį. Tokius variklius turinys keleiviniai lėktuvai Tokiją iš Niujorko pasiektų ne po 18, o vos po 2 valandų skrydžio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)