Rusijoje paleistas pirmasis itin greitas traukinys (Video)  (12)

Praėjus pusei šimtmečio, kai pasaulyje pradėjo važinėti greitieji traukiniai, Rusija į pirmąjį komercinį reisą paleido savo pirmąjį itin greitą traukinį: keleivinis sąstatas iš Maskvos į Sankt Peterburgą išvyko ketvirtadienį 19 valandą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Traukinys „Sapsan“, galintis važiuoti 250 kilometrų per valandą greičiu, nuvežė keleivius iš Maskvos į Sankt Peterburgą per 3 valandas 45 minutes. Traukiniui buvo duotas rusiškas sakalo keleivio (Falco peregrinus) pavadinimas.

Nuo gruodžio 18 dienos „Sapsan“ važinės pagal reguliarų grafiką – trys traukiniai važiuos rytą, vidudienį ir vakare iš Maskvos į Sankt Peterburgą ir trys tuo pačiu laiku grįš atgal. Iš Sankt Peterburgo į Maskvą „Sapsan“ važiuoja vieną valandą ilgiau.

Antros klasės vagono bilieto kaina – apie 3 300 rublių (257 litai), o pirmos klasės – 5 300 rublių (413 litų), pranešama Rusijos geležinkelių tinklalapyje.

Traukinių „Sapsan“ gamintoja – Vokietijos bendrovė „Siemens“. Aštuonių traukinių, kainuojančių 276 mln. eurų, pirkimo sutartis buvo pasirašyta 2006 metų gegužę. Dar brangiau Rusijos geležinkeliams atsieis techninė priežiūra – 30 metų numatytoje darbo sutartyje nurodyta 354,1 mln. eurų kaina.

„Sapsan“ teks didžioji dalis populiariausios krypties Maskva–Sankt Peterburgas keleivių srauto. Šia kryptimi taip pat važinėja liūdnai pagarsėjęs „Nevsij ekspres“, kuris jau du kartus buvo susprogdintas.

Video galite pamatyti, kaip atrodo traukinys „Sapsan“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)