Mobiliųjų telefonų „istorinė transformacija“ (Video)  (5)

Mobiliųjų telefonų istorija prasidėjo turbūt nuo 1945 m. , kuomet buvo pristatyti mobilieji radijo telefonai (dar kitaip vadinama „nulinė karta“ arba tiesiog 0G), tačiau dabar jie jau oficialiai neklasifikuojami kaip mobilieji telefonai, nors ir yra pastarųjų protėviai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo 1945 m. prabėgo daug laiko, kol 1979 m. Japonijoje buvo pradėtas teikti pirmasis komercinis mobilusis ryšis.Dar po keturių metų - 1983 m. išleistas pirmasis portatyvinis mobilusis telefonas „Motorola DynaTAC 8000X“. Jis tapo „pirmosios kartos“ (1G) analoginius radijo signalus naudojančių mobiliųjų telefonų pradininku.

Vėliau, 10-ajame dešimtmetyje atsirado „antrosios kartos“ mobilieji telefonai (2G). Jiems ryšį teikiantys tinklai pradėjo naudoti skaitmeninius radijo signalus. Na ir galiausiai, 1999 m. (Europoje − 2003 m.) buvo pristatyti ir pradėti gaminti „trečiosios kartos“ mobilieji telefonai (3G).

Tokia būtų trumpa mobilaus ryšio vystymosi istorija. Lygiagrečiai su ja keitėsi ir patys mobilieji telefonai – tiek savo išvaizda, tiek ir galimybėmis. Jų raidą ir savotišką „transformaciją“ galite pažiūrėti šiame video siužete – galbūt dar prisiminsite pirmuosius įsigytus mobiliuosius telefonus?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (5)