„Microsoft“ liko trys savaitės iš prekybos išimti dvi „Word“ versijas ir sumokėti 290 mln. dolerių  (16)

Federalinis apeliacinis teismas palaikė žemesnės instancijos teismo sprendimą, draudžiantį „Microsoft“ pardavinėti „Word 2003“ ir „Word 2007“ ir nurodantį sumokėti Kanados įmonei „i4i“ daugiau kaip 290 milijonus dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanadiečiai kreipėsi į teismą dėl patentų teisių pažeidimo naudojant XML patentą, priklausantį „i4i“.

Apeliacinį skundą dėl ankstesnio sprendimo pateikė „Microsoft“, bet šiandienos sprendimu buvo palaikytas ankstesnis, kuriuo džiaugiasi kanadiečių įmonė. „Negalėjome tikėtis laimingesnio sprendimo už šį, kuriuo apeliacinis teismas palaikė ankstesnį sprendimą,“ – pareiškė London Owen, „i4i“ savininkas.

Po šiandienos sprendimo „Microsoft“ įspėjo, kad vėl gali pateikti apeliaciją, bet užtikrino, jog „veiks greitai“, kad įvykdytų teismo sprendimą. Iki 2010 m. sausio 11 d. „Microsoft“ privalo iš prekybos išimti „Word 2003“ ir „Word 2007“ bei „Office 2007“. Būtent šiose versijose naudojamas iš kanadiečių pavogtas XML. Iš vėlesnių versijų jis buvo pašalintas – taip „Microsoft“ sureagavo į ieškinį.

„Microsoft“ pranešė, kad „Word 2010“ ir „Office 2010“, kuriuos ketinama baigti kurti ateinančiais metais, nebus naudojami ginčytini elementai.

„Office“ paketo pardavimu užsiimantis skyrius šiais metais uždirbo daugiau kaip 18 milijardų dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (16)