Prancūzija stoja į kovą su interneto piratais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

StN 2010-01-03 21:12
O ką tai reiškia? Kad paprasti žmonės yra vergai kurie dirba korporacijom, kuriom reikia žmonių uždirbtų pinigų. Užknisa mane realiai tokie dalykai. Sakyčiau internetas turėtų išlikt ta "laisvoji" erdvė visam pasauliui. Nes jeigu pradėsim uždraust siųstis betkokią "nelegalią" medžiagą, tai tai dasiris iki totalaus interneto vartotojų valdymo, kaip, kad ir valstybė yra. Mus valdo įstatymai. O juos kuria valdantieji. Dažnai tie valdantieji nėra tie kurie įstatymam paklūsta.
LiberalusToris 2010-01-03 21:35
Drauskite, nedraudę. Visų pirma, visais laikais gyvavo piratavimas. Nuo senovės iki Naujųjų laikų tai vadinosi vagystėmis, nuo Naujausiųjų - piratavimas. Nu ir ką padarys su tuo įspėjimu? Regis, eiliniam bičeliui užteks IP pasikeisti ir vsio - kitas IP, nėra rūpesčių. Dabar, kodėl piratavimas klesti? Čia jau kitas klausimas. Gal dėl to, kad pramogų monopolijos yra užsidėję "šiek tiek" per aukštas kainas, kurios paprastiems bičams "neįkandamos" (čia apie LT kalbu). Užsidėję PVM "didoką" ir dar stebisi, kodėl čia pas mus žmonės taip piratauja? (Dar apie LT). Norint, kad nepiratautų - mažint kainas (vėl LT), nuimt PVM - vapšė, lai verslininkai eina **** iš čia, aš pats mielai juos nušaučiau. LT, tarkim už Bon Jovi naujausią albumą tektų pakloti virš 100 litų, kur užsienį kainuotų apie 40 eurų (žinoma, tas pats čia, bet vis viena - Lietuva litais ir man nusišikt, atsiprašant). Nu, būčiau radikalas/ekstrimistas/hakeris slešas Džekas Baueris - pradėčiau kankinti anti piratines organizacijas. Ok, taika, žmonės.
MindaugasV85 2010-01-03 21:41
Na jeigu iš tavo sandėlio kasdien dingtų 30% dienos produkcijos, tai tu turbūt irgi nebūtum patenkintas Aišku čia situacija kiek kitokia. Bet aš kuo toliau, tuo labiau palaikau tokį teisingumą. Priežastis? Programinė įranga: daug kas ims naudoti atviro kodo programinę įrangą. Muzika: išpopuliarės internetinės radijo stotys, manau turėtų sumažėti ir visokių yva populiarumas. Filmai: o ne... Bet gal būtų tik į naudą vaikščioti į kino teatrą vietoj drybsojimo ant lovos Prisipažinsiu - ne tiek gaila tų keliolikos litų, kiek tingiu kažkur eiti.
StN 2010-01-03 21:54
Visame tame viskas puiku kai turi pajamas. Aš esu moksleivis, man pajamų nėra. Jeigu darom tokius įstatymus, tai man tada stabdosi galimybė naudotis galimybe prieit prie geriausių filmų, geriausių knygų, geriausios muzikos ir t.t. Tai yra, mano kultūrinis gyvenimas patampa siaurutis. Aš nežaidžiu žaidimų, kaip dauguma tai mėgsta, man mieliau laiką praleist klausant muzikos, skaitant diskusijas, pažiūrėti vieną kitą geresnį filmą, perskaityt kokią knygą, kurios bibliotekoj dažniausiai nerasiu, nes mėgstu anglų kalba skaityt. Jeigu už viską ką aš dabar turiu, būčiau mokėjęs pinigus, tai... Arba būčiau skolose didžiose arba nebūčiau išvis nieko pirkęs ir nieko nežinočiau, nes pinigų, kaip gaila, kaip negaila tokiem dalykam iš tėvų negaunu. Aišku, viskas pasikeis, kai ateisiu į amžių, kai kasdien dirbsiu, bet ką daryt tokiem kaip man?
MindaugasV85 2010-01-03 21:59
Kompiuterį man nupirko 11 klasėj, internetą įsivedžiau dar po kokių metų. Nekeista, kaip aš apskritai užaugau?
kionig 2010-01-03 22:07
Kurgi prezidentas rodys ir skatins piratavima visai prancuzijai, ko gi jis ale nepritars Piratavimas ir toliau vyks nieks jo visiskai nesustabdys, nors ir kiek jie skelbtusi atlike zygdarbius.
lgtech 2010-01-03 22:12
Kaip pakels algas ir sumažins kosmines kainas, gal piratavimas ir ryškiai sumažės, Dabar neturiu jokio noro kažkokiam bilui mokėt netoli tūkstančio už kažkokią programinę įrangą.
iusegun 2010-01-03 22:57
va va pirataujama ne is geros valios, o del pinigu trukumo, tinginystes. o kova vel pradeda ne nuo to galo - kovojama su pasekmemis, o ne su priezastimis... idomu kaip megztukui sekasi? zadejo iki nauju metu (2009) nubausti keliolika piratu
Manvydas 2010-01-03 23:02
Galiu pasakyt viena.Kova su vėjo malūnais piratų naudai. Neįmanoma sustabdyt piratavimo. Ir iš vis, pagal ką jie spręs kas legalu, kas ne.Seks kiekviena interneto prieigą turintį žmogų?Ar aš kažko nesupratau, stebės torrent trackerius visus kiek tik įmanoma? Kas per? Kokiu el.pašto adresu jie siūs laiškus? Kaip jie gaus tuos adresus? Nes tokiam žingsniui matau vieną, visuotinį sekimą Prancūzijoje. Ar aš tiesiog nesuprantu esmės? Paaiškinkit man.Nes nesuprantu aš esmės.
kionig 2010-01-03 23:03
Pasiskaityk senesnes tokio tipo temas, o ten komentaruose yra aptarti tokie dalykai ir suprasi. Cia vel tas pats offtopas prasides
Manvydas 2010-01-03 23:10
Kad kelias čia paskaičiau, neradau. Galima trumpai vienu sakiniu? Nes pagauti kas siunčia nelegaliai, reiškia vieną pažeisti žmogaus teises, o tada ir prasideda problemos teismuose. Danija, protinga, atsisakė tokių idėjų. O prancūzai, mėgsta kelti riaušes, išeis į gatves nusiaubs Paryžių ir įstatymas bus atšauktas.
kionig 2010-01-03 23:35
Arns 2010-01-04 00:06
Man įdomu, o kaip nustato jog tarkim dešimtys magnetolų, kažkieno garaže yra vogtos? Juk reta vienetinė Planas akivaizdus, gauni įspėjimą, gauni laišką su perspėjimu, konfiskuojamas kompiuteris ir visos laikmenos namuose, bei pabandoma atsekti kas legalu, o kas ne. Už tai kas nelegalu, turėtu būti baudžiama jau pažeistų kompanijų pateiktais kaltinimais, o iš valstybės pusės nurodoma, kad tam vartotojui baudelė už nelegalios medžiagos laikymą, arba įsakymas interneto tiekėjams, jam nebeteikti interneto paslaugų. Juk visiem savaime suprantama, kad žmogus, kuriam atimta teisė vairuoti vienoje šalyje, tokia teisė nebeturi galioti ir kitose
Manvydas 2010-01-04 00:08
Bet, kad gaučiau įspėjimą jie turi mane sekti taip, kaip kitaip žinos ar aš iš vis kažką siunčiuos ar ne, ar dalins įspėjimus iš lempos? O, kad mane sekti jie turi gauti teismo leidimą?
Arns 2010-01-04 00:24
na formaliai ir kelių policininkas "iš lempos" stabdyti negali, bet puikiai žinome jog stabdo ir jis teisus. Vyriausybės ir dabar dažnai žino kas dedasi internete, juk kaip kitaip pakovosi su XXI amžiaus teroristais, anarchistais, perversmininkais, reikia juos sekti, sekti visus, kas gal būt potencialiai pavojingi. Taigi, pilnai tikiu jog mus seka, tačiau kol nekeliame grėsmės, nėra reikalo lysti prie mūsų
zugalia 2010-01-04 01:37
nieks nieko neseks issiuntines visiems tuos laiskus ir puse durneliu patikes, kad juos pagavo nesiuncia nieko tik tie kurie nemoka siust
Mitas 2010-01-04 02:09
LiberalusToris, jeigu tu kalbi apie proxy, tai nelabai jais pasinaudosi, nes kai visi pradės naudotis, gali būti, kad nebeliks normaliai veikiančių. Be to, torrent klientai su proxy nedirba. Bent jau aš esu vidiniame tinkle bandęs paleisti utorrent per proxy, nes prisijungimas prie trackerio buvo blokuojamas, tačiau, mano utorrent taip ir neprisijungė. O dėl ISP IP, jei tavo statinis, tai nieko neprigalvosi. O jei dinaminis, reiškia, visi ISP vartotojai pridirbs vieni kitiems.
Windas 2010-01-04 08:42
seip tokio dalyko neuzdrausi niekaip t.y to piratavimo: 1. Sistemos p2p niekados nestovi vietoje. 2. Kodavimo sistemos taip pat nestovi vietoje 3. Blogiausiu atveju zmones ims ir prades naudoti savas specifines kurtas programas su file uzkodavimais, kad paketa praskanavus ar kaip ten kitaip tikrinant nieko nerastu nelegalaus. Bus mazesnis ratas zmoniu bet informacija visada keisis.. 4. Visada atsiras kokiu proxy servu kuriu pagalva drasiai galesies naudoti p2p. 5. Nieko nera neimanoma tai laiko ir pinigu klausimas. Tad arba piratu apmazes arba del idomumo dar labiau padauges nes kas uzdrausta ta nori paragauti
Kalvis 2010-01-04 10:25
Gal kas paaiškins : namuose neturiu interneto, bet kai draugas atsinešė nešiojamą PC su bevielių internetu-sugebėjom prisiregistruoti viename torente ir atsipūsti žaidimus...Kaip mus pagaus, jei mes neturime namuose interneto?
KeeperMustDie 2010-01-04 12:44
Visu pirma zmonems kurie rekauja "piratavimas visada bus" - nieks ir neketina visiskai atsikratyti piratavimo, norima sumazinti jo mastus, nes dabar jau perzengiamos visos ribos ir visiskai nesikuklinama, tarkim net baisu pasidaro paziurejus i linkomanijos accountus, kiek ten terabaitu duomenu jau uploadinta. Kainos nera tokios jau zveriskos, turint omeny, kad dabar zmones ziuri betka ir skaiciuoja kiek jiem kainuotu jei viska pirktu, bet tiesa tokia, kad jeigu reiktu moketi pinigus zmones ziuretu maziau slamsto ir atidziau rinktusi, tas pats galioja ir zaidimams, tarkim as jei pirkciau zaidimus tai iki siol bciau nupirkes 4(neskaitant papildymu) ir tai nebutu baisu, nes realiai tik jie, prisiminus visus kuriuos isbandziau, verti mano laiko. Kalvis - jei gaudys, pagaus tavo drauga, ir jau nuo tolesnio tyrimo priklausys ar tau pateiks kaltinimus ar draugui. Nes cia mazdaug: "As pasiskolinau draugo masina ir padariau avarija, kaip mane pagaus jei as masinos neturiu?". Nepritariu, kad reikia interneta padaryti "laisvaja zona", kaiptik manau cia labiau turetu isigalioti istatymai ir etiketas, nes vis daugiau zmogaus gyvenimo persikelia i interneta.