Japonijos mokslininkai sukūrė spausdinamą ličio maitinimo elementą  (2)

Grupė Japonijos mokslininkų sukūrė ličio polimerų įkraunamą maitinimo elementą, kurį galima pagaminti naudojant tik spausdinimo technologijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį projektą vykdė Pažangiųjų medžiagų inovacijų centras (Advanced Materials Innovation Center, AMIC). Ličio polimerų elementai yra lankstūs ir gali būti naudojami kartu su saulės baterijomis, lanksčiais ekranais, gali būti tvirtinami prie kreivų paviršių. Jų storis yra vos 0,5 mm, juos galima ir laminuoti.

Kol kas sukurti 2 V ir 4 V įtampos prototipai, tačiau neabejojama, kad tokie elementai galės būti labai plačiai pritaikyti, jei tik jų gamyba bus nebrangi.

Ličio-polimero įkraunamų elementų technologijos buvo pradėtos vystyti apie 1990 metus, kuomet buvo atrasta, kad ličio elektrolitas gali būti specialaus substrato - polietileno oksido - terpėje, o nebūtinai organiniame tirpiklyje, kaip įprastiniuose ličio jonų elementuose.

Pasirodė, kad naujoji technologija ir pigesnė, ir atsparesnė išoriniams poveikiams.

Tiesa, tai ne pirmasis „spausdinamas“ elementas – dar pernai panašų sukūrė Fraunhoferio institutas (Vokietija), tik jie naudojo magnio-cinko elementus, nors jau nebėra abejonių, kad ličio jonų technologija yra pažangesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)