Indija kuria antipalydovinį ginklą (Video)  (2)

Indijos mokslininkai ir inžinieriai pradėjo kurti specialius lazerius ir egzosferoje naudojamą raketą naikintoją, kurių prireiks būsimajam šalies antipalydoviniam ginklui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Indijos Gynybos tyrimų ir plėtros organizacijos generalinis direktorius V. K. Saraswatas, skelbia „Space.com“.

„Reikia sukurti dirbtinius Žemės palydovus perimti galinčią raketą naikintoją, šis darbas – vykdomos priešraketinės gynybos programos dalis“, – sakė Indijos gynybos ministerijai pavaldžios tyrimų institucijos vadovas.

Per šalies TV transliuotoje spaudos konferencijoje, skirtoje 97-ajam Indijos Mokslo kongresui, V. K. Saraswatas sakė, kad jo organizacijos vykdomoje priešpalydovinio ginklo kūrimo programoje numatyta sukurti specialius lazerius, kurie „galėtų pateikti konkretaus palydovo atvaizdą, o šis savo ruožtu būtų naudojamas raketai naikintojai nukreipti į taikinį“.

Indija – ne pirmoji valstybė, oficialiai pranešusi apie savo planus kurti antipalydovinį ginklą. 2007 m. Kinija pademonstravo palydovus naikinančio ginklo galimybes, balistine raketa numušusi neveikiantį savo meteorologinį palydovą ir paskleidusi orbitoje jo nuolaužų debesį.

2008 m. nefunkcionuojantį savo žvalgybos palydovą kosmose sėkmingai sunaikino ir Jungtinės Valstijos. Jis buvo numuštas iš JAV karo laivo paleista balistine raketa SM-3. Oficialiai sklebima, jog palydovą sunaikinti buvo nuspręsta siekiant apsisaugoti nuo nuodingų medžiagų, kurios galėjo nukristi į JAV teritoriją palydovui nevaldomai krentant iš orbitos, tačiau vėliau pasirodė nemažai komentarų, jog tai buvo JAV kosminės gynybos technologijų bandymas. Šiame vaizdo siužete galima pamatyti, kaip buvo atlikta ši operacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)