Izraelio nepilotuojamas vertikalaus pakilimo orlaivis atliko bandomąjį skrydį  (12)

Izraelyje įsikūrusios aeronautikos kompanijos "Urban Aeronautics" sukrutas "AirMule" prototipas sėkmingai užbaigė savo pirmąjį bandomąjį skrydį. Tiesa, jis pradžiai į orą pakilo tik porą pėdų, tačiau atsižvelgiant į tai, kad dar prieš du metus orlaivis buvo tik koncepcija, tai jau yra nemažai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skirtingai nuo sraigtasparnių, šio tipo orlaivis pakilimui ir varomajai jėgai sudaryti naudoja stiprų oro srautą. Bandymų metu pademonstruotas valdymo sistemos gebėjimas stabilizuoti transporto priemonę visų trijų koordinatinių ašių atžvilgiu. Tokiai stabilizacijai panaudojami akselerometrų, GPS ir dviejų lazerinių altimetrų matavimų duomenys. Kitoje bandymų fazėje planuojama patobulinti horizontalų ir vertikalų pozicijos stabilizavimą.

"AirMule" varomas 730 AG galios "Turbomeca Arriel I"  turboreaktyviniu varikliu, kuris suka priekinius ir galinius propelerius. "Urban Aeronautics" atstovai teigia, kad galutinis modelis turėtų sugebėti stabiliai kabėti ore pučiant net 26m/s stiprumo vėjui. Gaminiu domisi Izraelio gynybinės pajėgos, kadangi aparatas idealiai tinkamas darbui miesto aplinkoje, nes jo rotoriai yra uždari, o pats orlaivis gali pakeisti sraigtasparnius, kai šių pritaikymas yra apribotas dėl vienokių ar kitokių priežasčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)