„Energy by Motion“ (EBM) – mitas ar tikrovė? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kionig 2010-01-20 23:16
Tavo smalsuma patenkinsim lt.wikipedia.org/wiki/Amžinasis_variklis (teks nusikopijuot i browseri nes cia kazkaip ne visas nuoradas supranta forumo sistema.) http://www.dself.dsl.pipex.com/MUSEUM/P ... mmonia.htm http://www.ariplex.com/bg/bg_amin.pdf Matai pirmojo tipo amzinuosius variklius lengva gaminti, nes ten nereikia daug proto Todel visa youtube jais uzkista ir begale spekuliaciju internete, o apie antrojo tipo kazkodel nieks net nesiruosia kalbeti
WyckaOO 2010-01-20 23:19
Todėl žmogaus patarimas pasiskaityt Enšteiną kitiems, kai jis pats net nesupranta apie ką ten kalba eina atrodo juokingas. Jei klystu pataisykit P.S. Kad amžinais varikliais tikiu nesakiau ;D
unicort 2010-01-21 00:13
Dekui už pataisymą, dėl skubėjimo ne viską pilnai paaiškinau, tolimesniame poste patikslinau na nesvarbu... Gerai, kad nepatingėjai paaiškinti Tindalio efektą ir Relėjaus sklaidą, nes aš patingėjau . Vis dėlto gerbiamasis klysti dėl ozono. Ozonas yra meslvos spalvos dujos, priešingai nei deguonis -bespalvė. Tas pvz su dangum yra gan nevykęs, parašiau ji vien dėl to, kad norėjau parodyti, kad net tokiame kasdieniame dalyke kaip dangus galima "įžvelgti plika akimi nematomus dalykus". O pats pavyzdžio principas yra tas, kad matuojant dangaus šviesos intensyvumą, tam tikrame mėlynos šviesos dažnio ruože, jis pasikeičia dėl ozono sluoksnio (kadangi tai meslvos dujos) ir taip yra matuojamas ozono tankis ir storis, kažkas tokio. O dėl ozono spalvos, tai turbūt kaip žinai, ozono dujos yra gaunamos leidžiant didelės įtampos srovę per deguonį (orą). Tai vyksta ir gamtoje, kada žaibuoja. Būtent šis didelis elektros krūvio išlydis palieka ozono dujų treką, kuris yra stebimas kaip mėlynos spalvos žaibas
rimka 2010-01-21 01:09
akmens sukamo ant virves negali vadinti kad jis skrenda tiesiai, jau vien gel to kad jis turi ycentrini pagreiti, kuris ten yra juntamas. zemeje jeigu ji butu ant virvutes sukama aplink saule, tai diena ir nakti g svyruotu per +-0,006m/s^2 o zmones gyvenantys asigaliuose stovetu truputi pakrype i saules puse.
pinkiss 2010-01-21 01:38
visu pirma planetas sukas elipsine orbita,didesnis kuns tur didesne gravitacija,del to menulis sukas aplink zeme ,zeme aplink saule ir t.t.Ir kiek zinau gravitacija gal iskraipyt laika,bet cia kalba eitu jau apie juodasias skyles.
gedas 2010-01-21 01:55
man dėstytojas sakė, kad oras, dangus atrodo mėlynas, todėl, kad jame yra vandens molekulių, o vanduo nėra visiškai bespalvis, jis turi melsvą atspalvį.
WyckaOO 2010-01-21 02:45
As apskritai jokio judėjimo apskritimu nevadinu tiesiu... Čia tu taip vadinai, o jei atskaitos sistemą laykit veikiančią jėga, būtų lygiai taspats, nes ji visada statmenai judėjimo krypčiai nukreipta. Dabar dėl g svyravimų, jis ir taip svyruoja gan stipriai, net šimtosiomis dalimis, gali pats inte surast, ir nėra nukreiptas tiesiai į žemės centrą, todėl, kaip tu sakai, mes stovimo truputį pakrypę, labai nedaug bet čia jau gal nebesigilinam Dabarm, dėl to įcentrinio pagreičio, tai jis ir yra juntamas Pasižiūrėk apie potvynius, didesnę įtaką daro mėnulis, bet daro ir saulė.... http://lt.wikipedia.org/wiki/Potvynis_ir_atosl%C5%ABgis tai ir yra įcentrinė jėga(dėl kurios atsirada pagreitis). O tavo skaičiavimai ne visai tikslūs "The gravitational effects of the Moon and the Sun (also the cause of the tides) have a very small effect on the apparent strength of Earth's gravity, depending on their relative positions; typical variations are 2 µm/s²" Žodžiu galima gilintis ir gilintis, bet esmė, kad mėnulio skriejimas aplink žemę nieko bendro visgi neturi su erdves iskraipymu ir Enšteino teorijas tau pačiam pakartot reiktų:P
rwc 2010-01-21 04:59
HiTech 2010-01-21 08:39
Kur tas melynumas dingsta nakti? Viskas yra del luztanciu saules spinduliu
gedas 2010-01-21 09:30
naktį? tai naktį paprastai tamsu būna...
unicort 2010-01-21 10:01
Šiaip dėl tų planetų judėjimo, tai BRT teigia,kad gravitacinio lauko nėra, planetos juda elipsėmis iš inercijos kreivoje erdvėje.
rimka 2010-01-21 11:25
mano skaiciai apie icentrini pagreiti yra teisingi, jeigu dar patikslinus tai butu 0.0059, bet del tiek tai galim apvalint. gali pats perskaiciuot arba kitur pasitikslint. kas ten tie 2 mikrometrai tai nezinau, cia jau jie is kazkur kitur. nu bet whatewer, tu teisus.
bahuriux 2010-01-21 11:57
Siulau visiems gryzti prie temos apie antrojo tipo amzinuosius variklius, nes staripsnis butent apie tai ir yra. Ta prasme kai sistema nera uzdara, o energija galima imti is kitos rusies energijos, siluminis molekuliu judejimas, mases vertimas i energija ir dar visokiu budu begalybe.
tedze 2010-01-21 17:45
Manau nėra čia energijos tvermės dėsnio pažeidimo. Kaip jau kažkas rašė, būna ir papildomieji varikliai(energiją gauna kita forma). Šiuo atveju, buvo parašyta, kad judėjimo energija verčiama į magnetinį lauką, o po to juo pasinaudojant vėl išgaunama el srovė. Kodėl niekas nepagalvojo, jog žemė kuria magnetinį lauką? Jis susisumavęs su variklio sukurtu magnetiniu lauku gali sukurti didesnę el srovę nei buvo įėjime. Galime sugalvoti ir kitų enegjos šaltinių, kurie papildytų variklio gaunamą energiją: saulės kolektoriai ir tt.Gal netgi išeitų panaudoti žemės kuriamą elektrinį lauką Taigi, jei mes tiesiogiai nematome energijos perdavimo, tai gal nesakykim, kad ji neperduodama
rimka 2010-01-21 17:59
tokius dalykus kaip kad zemes magnetnis laukas, tai gali is karto atmesti, jis yra tokio menko stiprumo, kad jokios itakos cia ir nedaro.
Smelis 2010-01-21 21:55
na panasu kad pats kazkur susipainiojai... visu pirma: Potencinė energija – energija, kurią turi kūnas ar sistema dėl jo padėties ar būsenos. Ji lygi darbui, kuris panaudotas pakeičiant kūno padėtį ar būseną. taigi magnetai, magnetinio lauko pagalba, sukuria jega paverciancia potencine energija i kinetine. antras dalykas: atitraukdamas magnetus viena nuo kito nesugrazini jiems prarastos magnetines energijos (jei sugrazintum - tai magnetu stumdymo ciklas nesibaigtu niekada, nes jie neissimagnetintu)
Vilmas 2010-01-22 08:39
Žmogau - pats tu labai viską painioji. Išsimagnetinimas čia neturi nieko bendra su magnetų atliktu darbu. Esmė yra potencinė energija, kurią turi du magnetai, atitraukti vienas nuo kito. Nepainiok reiškinių ir pamiršk apie išsimagnetinimą (po 40 metų). Jis vyksta visai dėl kitos priežasties. p.s.: nejaugi manai, kad kilnodamas kokį nors svorį nuo Žemės paviršiaus ir paleidinėdamas kristi (analogija su magnetais atliekamu darbu), taip po daugybės tūkstančių metų sumažinsi Žemės gravitaciją?
enternald 2010-01-22 16:09
pritraukia jį. Tu tikrai atitraukti sunaudoji nemažai jėgos nes turi priešintis magneto traukos jėgai. (įėjimo energija) Po to magnetas tvojasi į kitą magnetą. Darbas būtų energija kam nors sukti sunaudota pakeliui, o išėjimo smūgio kinetinė energija, kuri mažesnė už įtempimui sunaudotą energiją, nes priešinaisi magneto traukai. Tarkime idealioje sistemoje nėra nirko trukdančio ir elektronai magnete nedingsta, nes jų trauka veikia tam tikrą laiką ir jie pereina atgal susilietę. Praktiškai nėra čia kam išsimagnetinti, nes kūnams susilietus viskas atsistato (idealioje sistemoje). Bet magnetinės jėgos naudingo darbo neatlieka, nes reikia pašalinės jėgos atitraukti magnetams, kuri tikrai turi būti didesnė už magneto traukos jėgą, nes magnetas trukdo atitraukti. Darbas reikalingas atitraukti, kaip pats minėjai yra potencinė energija, nes tu pakeiti kūno būvį. Vėliau ji tampa kinetine, nes dėl traukos kūnas bėgėjasi. Todėl ,smėli, tu energija grąžini suglaudęs krūvius, kurie yra lygūs. Kaip spyruoklėje. Išsimagnetina tik todėl kad sistema neideali.
dzedajus! ;D 2010-01-22 21:30
110% melo xD afera kazkokia. Galet pasakyti kad zali nykstukai atnesa tuos 50% energijos, suprastum kad apsipute bent... Kagi, gali pagirti bent jau uz pastangas jei jie nuosirdziai ne vien del pinigu viska dare.
Smelis 2010-01-23 03:02
Na ka as zinau.... pasiulysiu tau nelaikyti fizikos egzamino arba ismokti raiskiau reiksti savo mintis. nes sitoj rashliavoj logikos nulis....