Rusijos patarimas dėl Afganistano

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tas_pac 2010-01-20 02:15
Aš tai nesuprantu kam kišti rankas į mėšlą reikėjo. Bijo kad narkotikai plaukia į normalias valstybes? Bijo kad musulmonų dar daugiau privažiuos? Tai tegul paskelbia absoliučią ekonominę ir politinę blokadą. Tegul ištrina Arabiją iš žemėlapio. Tegul teroristai verčiasi kaip nori, o ne mūsų karių gyvybes ir pinigus švaisto kad kažką ten padarytų, ten kur nieko padaryti nebuvo ir nebus įmanoma. Afganistanas niekada nepasikeis. Kad ir NATO pasieks kažkokį savo tikslą. Išvedus karius ilgai ten viskas neišsilaikys. Keletą metų, gal net penketą bus tvarka, o paskui vėl tas pats. Afganistanas ilgiau išbus okupuotas negu post-okupacinė valdžia ten laikysis. Arabija yra žlugusi ir nėra jokios jėgos pasaulyje kuri tai galėtų pakeisti. Be reikalo tik vargstame.
techvyt 2010-01-20 03:47
tas_pac 2001 rugsejo 11 prisimeni ? tai va, manau pirminis tikslas afganistane priversti juos uzmirsti apie planus tokiem ispoliam.
DJ_LFS 2010-01-20 03:54
100% Pritariu
lightfire 2010-01-20 08:34
vėlgi, kalbėdamas apie Afganistaną ir painiodamas čia "arabiją" patvirtini, kad ničnieko nenutuoki, apie ką šneki. Kadaise Afganistano teritorijoje nebuvo musulmonų, ten vyravo budistai. Niekas galbūt netikėjo, kad vieną dieną ateis musulmonai - bet jie atėjo,kaip ir graikai prieš juos, kaip ir mongolai po jų, ir visi jie Afganistaną kažkiek pakeitė.
Arns 2010-01-20 10:08
lightfire, nesupranti nes nenori suprasti. Neišlaikė liežuvio dėl Irako, o manai afganistanas taip pat teisėtai užpultas? Akivaizdu jog pažeistos visos teisės ir JAV bei NATO, pradėjo agresiją prieš taikią šalį, kuri nei vykdė kokius etninius susidorojimus, nei grasino ar puolė kaimynes... Šaunu, taigi reiškiasi jog jie net oficialiai pripažysta jog tikslas buvo OKUPUOTI šalį ir pastatyti marionetinė vyriausybę(bei ją remti), kad JAV galėtu vykdyti savo užmačias tame regione. "avantiūra (2) 1. neapgalvotas, rizikingas žygis, darbas, nuotykis. 2. prk. abejotinas sumanymas, viliantis atsitiktinės sėkmės" iš tarptautinių žodžių žodyno. Taigi, klaidingomis priemonėmis siekiamas tikslas, nėra avantiūra? Matyt reiks perrašyti žodynus, jog jie nebeklaidintu žmonių...
lightfire 2010-01-20 14:29
interpretacija. Aš tokių primetinėjimų nepripažįstu. Tikslas nuversti nelegalų režimą, dabartinė valdžia, kaip ne kaip išrinkta žmonių.
Arns 2010-01-20 14:59
Ypač Karzay? deje bet čia net Baltarusijos valdžia teisetesnė, nes ji tik klastoja rinkimų rezultatus ir tai pilnai neįrodyta, o kad prezidentas Afganistane neteisėtas, tai jau faktas. Na kai remi tokius dalykus(apie įsiveržimą į kitą šalį), tada pradedu tikėti kodėl visi taip bijo Rusijos(mūsų politikai), supranta jog juos teisėtai nuvers ir pakeis marionetine vyriausybę, o pasaulis bus nė krust
lightfire 2010-01-20 17:44
Man Karzajus irgi nepatinka, aš irgi manau, kad PASTARIEJI rinkimai buvo klastojami, deja - JTO pripažino juos galiojančiais. O kas sako, kad Karzajus - neteisėtas? tu? Faktus į studiją Šiaip ar taip 2004m rinkimai buvo teisėti ir gerokai sąžingesni nei praėjusį rudenį.
ACHMABINEDZADAS 2010-01-20 19:21
O Rusija lyg kitokia? Ten irgi jau visi puse metų žinojo kas bus prezidentu, patys niekada nežaidė švariai ir pyksta kai kiti ką nors padaro. Amerikoj griuvo bokštai, Rusijoj namai, Amerika puolė Vietnamą, rusai Afganistaną, amerikiečiai Iraką, rusai Čečėniją, Gruziją, amerikiečiai nori statyt PRG, rusai iskander'iais grasina . Ir kol kas amerikiečiai turi svaresnių pasiteisinimų, nei rusai 60 metų su ta pačia užsikirtusia plokštele sukasi.
Skrajunas 2010-01-20 19:51
Taigi galėtų ir rusai prisidėti prie misijos Afganistane , bet jiems geriau pamokslauti , tegul NATO kiša savo pajėgas.