Losandžele atsidaro pirmoji vandenilio kuro kolonėle  (10)

Losandželo mieste įsikūrusi kompanijos "Shell" kuro kolonėlė šio mėnesio pabaigoje pradės prekiauti vandenilio kuru. Tokia naujovė yra dalis mokslinių tyrimų programos, kurią JAV Energetikos Departamentas vykdo kartu su kompanija "General Motors". Per kitus kelis mėnesius panašūs vandenilio automatai bus sumontuoti kitose vietinėse kolonėlėse. Taip siekiama sukurti mini prekybinį tinklą, kuris paskatintų prekybą vandeniliu varomomis transporto priemonėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Shell" vandenilis gaminamas toje pačioje kolonėlėje. Tam naudojamas elektrolizės procesas, tačiau visi projekto dalyviai sutinka, jog tai tik trumpalaikis sprendimas. Kai ateityje prekyba naująja kuro rūšimi įsibėgės, atsiras poreikis vandenilį gaminti specializuotose chemijos gamyklose. Tai ne tik sumažintų kaštus, bet ir potencialiai užtikrintų ekologiniu požiūriu mažesnę aplinkos taršą.

Pasaulyje jau egzistuoja nemažas kiekis vandenilio kolonėliu ir tai nėra pirmoji tokio tipo inovacija Kalifornijoje, tačiau tai, jog iniciatyvą remia viena stambiausių kompanijų, tai gali būti kibirkštis, pradėsianti realų progresą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)