"Volvo" žada sukurti visiškai nuo sužeidimų apsaugantį automobilį iki 2020 metų  (18)

Visi esame matę neįtikėtinai pavojingų avarijų pavyzdžių autosporte, kai vairuotojas stebuklingai lieka sveikas ir savo jėgomis išsikapanoja iš nuolaužų krūvos. Kompanija "Volvo" vairuotojams tikisi suteikti tokį patį "nepažeidžiamumo" jausmą ir iki 2020 metų sieks sukurti "beveik visiškai nuo sužeidimų apsaugantį" automobilį. Tokia transporto priemonė užtikrins, kad vairuotojai ir keleiviai išgyvens bet kokias (išskyrus pačias stipriausias) avarijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabartiniu metu Švedijos automobilių gamintojas lyderiauja šiose technologinėse lenktynėse. Ateities automobiliuose siekiama įdiegti vadinamąją "sistemų matricą", sudarytą iš radarų, sonarų ir kitų įrenginių, kurie leistų išvengti susidūrimų arba iš esmės sumažintų jų pasekmės. Avarijos metu, kai daugelis vairuotojų yra linkę tiesiog sustingti, mašina vairavimo ir stabdymo funkcijas atliktų pati. Nustatyta, jog sumažinus automobilio greitį prieš susidūrimą šešiolika kilometrų per valandą, mirčių skaičius sumažėtų dvigubai. Taigi savaiminio stabdymo sistemos kompanijos teigimu yra esminis aspektas siekiant sumažinti eismo įvykiuose žuvusiųjų skaičių.

"Ford Motor Co." korporacijai priklausanti "Volvo" nėra vienintelė siekianti sukurti sužeidimams atsparų automobilį. Ar tokia transporto priemonė tikrai bus gera visiems? Žinoma, ji tikrai bus naudinga joje keliaujantiems žmonėms, tačiau jei jie žinos, jog bet kokios avarijos jiems yra nepavojingos, ar dėl to nesumažės atsargumo jausmas?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)