Šveicarai konstruoja povandeninį laivą – automobilį  (1)

Jei būtumėte inovatyvios netradicinių automobilių projektavimo įmonės vadovas, kaip ryžtumėtės nustebinti dabar jau visko mačiusią vartotojų rinką? Ekologiški automobiliai – nors ir plačiai nepaplito, tačiau toli gražu ne naujiena. Amfibija? Taigi jau keli dešimtmečiai jas tiek kariškiai, tiek ir gelbėtojai naudoja savo reikmėms. Tuo labiau, jog net ir serijiniai modeliai tuoj pasirodys rinkoje. O gal povandeninį automobilį? O, čia jau kita kalba – neskaitant Džeimso Bondo filmų ir kitų fantastinių scenarijų, daugiau niekas tokio dalyko dar nėra matęs. Na, o jei šauna į galvą tikrai gera idėja, jos nerealizuoti būtų nuodėmė...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulyje nėra labai daug tokių inovatyvių automobilių projektavimo įmonių, tad jei jau kalba ima sukti apie kažką tikrai netradicinio, paprastai turima galvoje Šveicarijos įmonė Rinspeed. Būtent ji ir suprojektavo tikrą povandeninį automobilį. Tiesa, kol kas apie jį žinoma nedaug – pati kompanija oficialų naujovės pristatymą planuoja ateinančių metų pavasarį, Ženevos autosalone (Geneva Motor Show). Štai tokiu laiku mes turbūt dar kartą rašysime apie šitą naujieną, tik tuomet jau su tikromis nuotraukomis, o galbūt ir video demonstracija.

Na, o dabar trumpai apie tai, ką kompanija jau papasakojo apie šį keistą automobilį. Jis vadinsis sQuba. Tai bus ne tik nardantis, bet dar ir ekologiškas automobiliukas – jį varys tik elektros variklis (37 kilovatų galios – apytiksliai 50 arklio galių), su perjungiamomis pavaromis nuo galinių ratų link vandens turbinos. Kad keleiviai po vandeniu nejausto deguonies stygiaus automobilyje numatyta speciali įranga – kaip ji realizuota, kol kas nedetalizuojama.

Automobilio kūrėjai dar kartą patvirtino, jog fantastai yra patys geriausi ateisties technologijų spėjikai. Pasirodo šveicarus tokiam netradiciniam modeliui suprojektuoti įkvėpė ne kas kitas, o tas pats Džeimsas Bondas ir jo filmas „Šnipas, kuris mane mylėjo“ (The Spy Who Loved Me). Prisiminus, jog filmas statytas dar 1977 metais, tenka pripažinti, jog šiandien fantastinės idėjos po 30-50 metų gali tapti neatsiejama kasdienybe. Tad nebijokime fantazuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: