"Kairiojo posūkio" atsisakymas kompanijai UPS leido sutaupyti milijonus litrų kuro  (5)

Panašu, jog laukimas kamštyje, kada atsilaisvinus priešpriešinio eismo srautui sankryžoje galėsite pasukti į kairiąją pusę, variklio darbas tuščiomis apsukomis stovint vietoje, yra nuostolingas - tiek laiko, tiek sielos ramybės, tiek kuro sąnaudų požiūriu. O visa tai tiesiogiai atsiliepia į finansinius kaštus. Žinoma, tonos kuro per metus gal ir nesutaupysite, tačiau jei kalbame apie daugiau nei 95000 rudos spalvos sunkvežimių "laivyną", kasdien pristatantį siuntinius į įvairiausiais vietas, mažytis efektyvumo pagerinimas tampa didžiule ekonomine nauda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos sprendimas buvo tiesiog sumažinti posūkių į kairiąją pusę sankryžose skaičių. Kai pradėjo ryškėti pirmieji rezultatai, kompanija pradėjo dar labiau plėtoti šią iniciatyvą.

UPS darbuotojai naudoja taip vadinamą "siuntinių srauto" programą, kuri be daugybės kitų naudingų funkcijų (pakavimo, rūšiavimo užduočių atlikimo ir t.t.) taip pat leidžia suplanuoti maršrutus kiekvienam kompanijos vairuotojui, drastiškai sumažinant reikalingų "kairiųjų" posūkių skaičių (žinoma, įvertinant tuos atvejus, kai nesukti į kairę yra tiesiog absurdiška - pavyzdžiui ten, kur eismo intensyvumas yra žemesnis nei tipinis).

U.P.S. kompanijos atstovės spaudai Heather Robinson teigimu, programa padėjo kompanijai sutrumpinti bendrą maršrutų ilgi apie 45 milijonais kilometrų. Tai (kartu su posūkių į kairę pusę skaičiaus sumažinimu)  leido kuro sąnaudas sumažinti apie 13,5 milijonų litrų, o CO2 emisijos buvo sumažintos 31000 tonų. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)