Į Afriką – „šokoladu“ varomu sunkvežimiu  (3)

Nuotykių ieškotojai iš Didžiosios Britanijos penktadienį pradėjo kelionę per Europą Vakarų Afrikos link „šokoladu“ varomu sunkvežimiu, praneša BBC. Andy Pagas iš Londono ir jo kolega vairuotojas Johnas Grimshawas į kelionę išsiruošė Ford Iveco Cargo sunkvežimiu, kurio kuro, kaip teigiama, pirmykštis pavidalas buvo šokoladas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įveikti 7250 km (4,5 tūkst. mylių) maršrutą per Sacharos dykumą greičiausiai užtruks apie tris savaites.

Teigiama, jog 2 tūkst. litrų biokuro, pagaminto iš 4 tūkst. kg šokolado laužo (netinkamos prekinės išvaizdos šokolado), o tai atitiktų 80 tūkst. šokolado plytelių, pakaks britų kelionei.

„Šokoladinis“ kuras išalkusių keliauninkų nevilios sriūbtelti iš bako, mat jis nei kvepės, nei atrodys kaip šokoladas. Kuras gaminamas iš kakavos sviesto, išgauto iš šokolado atliekų.

Britų kelionė prasidėjo per Prancūziją ir Ispaniją. Vėliau vyrai keltu pasieks Maroką, iš kurio pasuks Mauritanijos link. 34 m. Andy Pago ir 39 m. Johno Grimshawo galutinis kelionės taškas – Malio miestas Timbuktu.

Abu vyrai yra aistringi aplinkosaugininkai ir savo kelione jie norėtų atkreipti visuomenės dėmesį į biokuro privalumus. Vienas jų – mažesnis išmetamo anglies dvideginio kiekis, be to, šis kuras gaminamas iš atsinaujinančių šaltinių.

A. Pagas tikino keletą kartų jau viešėjęs Afrikoje, tačiau šįkart norintis ten keliauti neteršdamas aplinkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)