Driftingas - kas tai? (Video)  (0)

Šoninio slydimo lenktynių - driftingo - kaip sporto šakos, idėja gimė praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio pabaigoje Japonijoje rengiant nelegalias lenktynes kalnų keliukais. Į pripažintą sporto šaką "driftingas" peraugo tik paskutiniu praėjusio amžiaus dešimtmečiu, o į didžiąsias arenas pateko tik 1999 metais. 2000 metais Japonijoje prasidėjo pirmasis "driftingo" čempionatas "D1", po savo vėliava subūręs tiek profesonalius sportininkus, jaunystėje lenktyniavusius kalnuose, tiek jaunus gatvių lenktynininkus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

    Dažniausiai driftui renkamasi automobiliai varomi galine ašimi. Pradėti mokytis driftinti visai nereikia super galingo, stilingo ar ypatingo automobilio. Populiariausias Lietuvos drifterių tarpe yra BMW E30 325i. Standartinio variklio ir važiuoklės turėtų pakakti pirmai pradžiai.
Vėliau, tobulinant techniką ir siekiant geresnių rezultatų, automobilio modifikavimas yra neišvengiamas. Svarbiausia driftui skirto automobilio vieta - važiuoklė. Ji turi būti nepriekaištingos būklės ir sąlyginai kieta. Vėliau patartina įsigyti sportinę sėdynę, diržus bei sportini vairą.
   Lipant laipteliais aukščiau - verta nepamiršti saugos lankų bei variklio galios modifikacijų. Kiekvienas drifteris turi savo techniką ir tik jam charakteringas automobilio modifikacijas.  Tikras drifteris jaučia atsakomybę ir vertina žmogaus sveikatą bei gyvybę. Driftinimas gatvėse yra pavojingas ne tik tau bet ir kitiems, su tuo nieko bendro neturintiems, eismo dalyviams. Prieš kiekvienas varžybas yra skiriamas laikas treniruotėms, susipažinimui su trasa. Be to, yra nuolat rengiamos įvairios autosporto etuziastų varžybos Lietuvos bei užsienio trasose, komandinės treniruotės ir pan.

 


 

Informacijos šaltinis: www.drifting.lt

Vaizdinė medžiaga: www.youtube.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: