„Metų variklio“ rinkimuose daugumą apdovanojimų susižėrė BMW kūriniai  (0)

Prestižiniuose 2007 m. „Metų variklio” („Engine of the Year“) rinkimuose daugiausia, net septyniose iš 12 nominacijų, geriausiais buvo pripažinti BMW automobiliuose montuojami varikliai, pelnę ir pagrindinę nominaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reikšmingiausias BMW pasiekimas šių metų rinkimuose – svarbiausioje „Metų variklio“ nominacijoje triumfavęs BMW 3.0 l šešių cilindrų ir dviejų turbokompresorių benzininis variklis, montuojamas BMW 335i, o taip pat ir „Sedan“, „Touring“ ir „Convertible“ modeliuose.

„Metų variklis 2007“ pasižymi itin aukštu sūkio momentu. Nepaisant to, jo ekonomiškumas ir emisija prilygsta 2.5 l varikliui. Dėl šios savybės vairuotojai gali ne tik mėgautis įprasta BMW automobilių teikiama dinamika, tačiau ir sutaupyti lėšų degalams. Beje, šis variklis taip pat buvo pripažintas geriausiu kategorijoje nuo 2.5 iki 3.0 l.

Pernai ir užpernai rinkimuose geriausiu metų varikliu išrinktas BMW 5.0 l V10 variklis ir šiemet neliko be apdovanojimų – jis nugalėjo „Geriausio sportinio variklio“ ir „Geriausio didesnio nei 4.0 l variklio“ kategorijose.

Mažesnės galios nuo 2.0 iki 2.5 l variklių kategorijoje nepralenkiamas buvo BMW X3 ir Z4 „Roadster“ modeliuose montuojamas 2.5 l šešių cilindrų variklis.

1.4-1.8 l kategorijoje trofėjus buvo pasidalintas per pusę tarp BMW Group ir PSA „Peugeot Citroen“ – geriausiu pripažintas 1.6 l variklis yra montuojamas tiek naujajame MINI Cooper S, tiek „Peugeot 207“. Šis variklis, pasižymintis novatoriška dviejų kanalų turbo technologija su tiesioginiu įpurškimu, turi 175 AG ir sunaudoja degalų tik 5,8 l/100 km.

Geriausius variklius šiais metais rinko nepriklausoma, tarptautinė, iš 62 žurnalistų, atstovaujančių 30 valstybių automobilių leidinius, sudaryta komisija. Nuo 1999 m. vykstančius prestižinius variklių apdovanojimus rengia didžiausia D. Britanijoje apie automobilių technologijas rašančių žurnalų grupė “UKIP Media & Events”.

Per 9 metų šių rinkimų istoriją pagrindinėje geriausio variklio nominacijoje BMW nugali jau 5-ąjį kartą.

Prieš keletą savaičių „BMW Group“ pristatė naująją savo strategiją „Efficient Dynamics“. Ši programa apima ne tik degalų sąnaudų bei išmetamųjų dujų kiekio mažinimą, automobilio galios didinimą, bet įtraukia ir aerodinamikos gerinimą, efektyvias automobilio sukuriamos perteklinės energijos panaudojimo priemones, dizainą, kuris padėtų mažinti automobilio svorį, o taip pat ir hibridinių automobilių kūrimą.

Verslo savaitė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: