Būsto šildymo būdai: privalumai ir trūkumai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-01-15 23:45
Taip, visi sildymo budai. Bet pamirstamos tokios alternatyvos kaip vejo energija, saules energija. Apie vejo energija galima paskaityti pries tai esanciame straipsnyje. Zinoma ji visikai negali pakeisti tradicinio sildymo varianto, taciau gali labai padeti sutaupyti pinigus. Pvz irengiant geotermini sildyma dar pastacius vejo turbina galima praktiskai sildytis nemokamai. Panasiai galima ir su dujomis pasielgti. Patobulinus sistema galima sutaupyti nemazus pinigus (yra zmogus isbandes su tradicine vejo jegaine ir sildantis nama dujomis). Mes dabar bandysime sutaupyti, kai sildoma malkomis. Sakyciau, Lietuvai ir jos zmonems reikia pradeti ieskoti alternatyvu ir taip pildyti savo sildymo sistemas.
Anonymous 2008-01-16 12:24
Prasilenkia su logika... "Šilumos siurbliai Šilumos siurbliu šildomam namui sunaudojama apie
Anonymous 2008-01-16 14:45
ta turbina gamis elektros energija, tai bus kaip sildymas elektra. galetu greiciau i rinka iseiti tie plasmasiniai saules kolektoriai, pasidengi stoga, svarbu, kad stipriai slaitins butu ir vargo nematai, vasara tikriausiai nereiktu papildomos elektros, jai dar nasuma pakeltu galetum ir masina pasikraut jai elektra varoma.
Anonymous 2008-01-16 15:02
Laba diena. Prashau istasyti klaidele, kur kalbama apie sildyma anglimis.
Vytautas 2008-01-16 19:24
Teisingai - mes dėmesio neatkreipėme į šitokį skaičiukų "žaismą". Arba sumaišytos kvadratūros pagal kurias skaičiuota, arba dar kažkas, bet faktas, jog kažkas yra neaiškiai...
Anonymous 2008-01-21 16:03
Rašoma jog šildant elektra greitai atšala kambarys. Kaip gali patalpos atšalimo greitis priklausyti nuo šildymo būdo? Tai priklauso nuo patalpos izoliacijos.
Anonymous 2008-01-21 17:16
Ne tik nuo izoliacijos, bet ir nuo šilumos skleidėjo inercijos. Kuo greičiau radiatorius įkaista, tuo greičiau atvėsta. Ir analogiškai atvirkščiai
valentinas.kaminskas 2008-02-07 22:57
na sakykim kad autorius "suklydo", tačiau kam rašyti jau praeitin nuėjusį teninį šildymą iš viso ,kai yra naujos technologijos leidžiančios šoldytis elektra teno nenaudojan. (joninis -elektroninis šildytuvas), kitavertus vidutinė kwh kaina, pirmokas suskaičuotų ( bet jau pagal vakarų skirstomųjų tiklų tarifą el .viryklei dienos 0,32lt ir 0,18nakties ) 0,2389lt.. iš kur tie 0,29lt.
valentinas.kaminskas 2008-02-07 23:11
[quote="albinas"]Rašoma jog šildant elektra greitai atšala kambarys. Kaip gali patalpos atšalimo greitis priklausyti nuo šildymo būdo? Tai priklauso nuo patalpos izoliacijos.[/quot kaip sakoma ir tarp "čigonų vagių pasitaiko" smagu pavyzdžiui skaityti apie puikų katilą degantį žvakės principu, kur parašyta kad kūrenasi jisai 1,5 paros be sustojimo, o kurti reikia tik kas 3 paros kyla klausimėlis gal kitas 1,5 paros reikia pas " svetimą mot.' praleisti taip žiema ir prabėgs na o tam kad to diskomforto ''greitai šyla'', greitai šala" nejustumėte, įrenkite šildomas grindis, neturėsite jokių nepatogumų, arba naudokite špičinius radijatorius
Rolandas 2008-02-16 10:12
Geoterminis busto šildymas turi perspektivą tik ten kur nėra dujų.Nereikia pamiršti apie elektros energijos pabrangimą,uždarius atominę jegainę.Geriau gal butų kombinuoti šildymą Įprastą su saules kolektoriais.
valentinas.kaminskas 2008-02-16 21:36
šiaip jau geoterminis lietuvos žemėje perspektyvos mažai turi, dėl smėlėtų gruntų, o saulės kolektoriumi tik vandenį pasišildysite ir tai pusę paros.
Anonymous 2008-03-07 21:28
Chebra, reikia nepamirsti kad geoteriminis geoterimniam nelygus, juk yra vertikalus ir horizontalus kolektorius! Pas mane vertikalus (tipo grezini dare) tai paskaiciavo, isgreze ir vargo nematau! Aisq kiek brangiau isejo bet cia tiems kas gali sau tai leist
Anonymous 2008-03-07 22:43
Padėsiu palyginti Geo ir elektrinį šildymus: Santykis tarpusavyje 4 - jei reikia bustui šildyti 4 kw galio tai šildant elektra sunaudosite 4 kw (nepriklausomai nuo to ar bus naudojami tenai ar tiesiodinis elektros leidimas ar elektroninis reguliavimas), geo šildymui reikės 1 kw galios. To šildymo esmė yra šaldytuvo darbas, tik šaldytuvo kamera yra lauke, o pats šaldytuvas galingesnis 8-20 kartų. Jei norit pigiau šildytis reikia naudoti atsinaujinančius šaltinius (saulė, vėjas) + energijos kaupiklius - jei elektrai akumuliatoriai, skysčiams akumuliaciniai bakai
Anonymous 2008-03-17 15:42
Santykis 4:1 buvo 20 amžiuje . dabar šis santykis 3,5:1 . Tenas kaip neefektyvus tarpininkas gaminant šiluminę energiją užleidžia vietą eletrodams. Neišsiplėsiu vardindamas teno trūkumus ir elektrodo privalumus, tačiau leisiu priminti kad naudojat elekrodinį šildymą gauname iš vieno 1Kwh elektros energijos 4,2Mkcal šiluminės energijos ir jeigu palyginsine tai su šilumine energija gaunama šildan tenu tai bus tik 3,6 Mkcal. O dabar jeigu ekomiškai paskaičuosime visas finansines išlaidas namo šildymui per dešimt metų, tai pamatysime kad šildantis eletra 4000 lt . dar lieka. Na žinoma daugeliui tai ne pinigai vardan tiesos .
Anonymous 2008-03-17 15:57
dėl didelių kaštų geoterminis niekuomet negalės būti alternatyva ar pagalbininkas saulės ar vejo jėgainėms . Sudėjus abiejų šių įrenginių kaštus suma gaunasi kaip sakoma už mūsų ''visatos ribų''. jeigu vėjo jėgainė ir saulės kolektorius ištarnaus po 25 metus tai šilum siurblius pakeisim tris. Sumą baisu jau ir užrašyti. J gal žinote amžinų šs. siurblių klasę ir aš klystu?
Anonymous 2008-05-22 22:35
Straipsnio autorius - suinteresuotas asmuo. Teigiamai raso apie silumos siurblius. Apie jonines technologijas - visai tyli. O tai pazangiausia ir pigiausia technologija. Pasaulis apie ja zino jau 15 metu. Mes lietuviai netikime, kad katiline uzimanti 61cmX61cmX18cm gali apsildyti iki 600 kv.m. gyvenamo ploto. Gyventojai, kurie turi si kalita, sia ziema mokejo vidutiniskai po 2 litus uz kv.m. per salciausia menesi. O tokia katiline su visais priedais ir darbais kainuoja nuo 7000 lt. Tarnavimo laikas neribotas. Karta per 10 metu gali tekti isleisti apie 800 litu elektrodu pakeitimui. Dabar pasakykite - kas pigiau?
Anonymous 2008-05-23 10:03
Beril, gal gali smulkiau, nesu girdejęs nieko apie tai ką rašai. Bučiau labai dėkingas už bet kokią info ar nuorodas kaip tai veikia ir kur taigauti.
Anonymous 2008-06-08 13:26
gerbiamieji, elektra sildytis iseina pigiausiai. Juk beveik nereikia nieko investuoti, o va geoterminis yra pats brangiausias. juk tuos 5000o dar ir is bankelio paimsit, o anas palukanas skaiciuoja. pagal piguma galima isdestyti taip: 1 elektra. zinoma ji brangs, bet paskui brangs ir kitos kuro rusys. psichologiskai atrodo sunku kai skaikliukas sukasi. 2 malkos, anglis, beda irgi - pecius po 10 metu pradega, be to sugaistam per metus apie pora savaiciu vien kurimui... 3 dujos - pecius daugiau 7 metu tikrai nelaikys, bendros investicijos apie 10-20 kilolitu 4 geoterminis, remontui paskirkit nors 1000 litu, kas du metus. Elektra vis vien ryja..
Anonymous 2008-07-28 14:18
Cia vienas apie jonines technologijas klause. uzeik i si puslapi www beril lt(kadangi as neregistruotas tai negaliu tikslei su taskais internetines nuorodos idet) jei ka gali parasyt google "beril" arba pigiausias sildymas ir ismes sia nuoroda. Straipsnio autorius siaip paruose manau visai puiku straipsni, bet istiesu jis nera dabaigtas, bet sis straipsnis uzvede ant kelio ieskant pigiausio ir aktyviausio sildymo budo.
Anonymous 2008-10-16 10:50
vis atsiranda ponu, kurie reklamuoja geotermini buda ir dar vis aiskina koks jis "ekonomiskas", kai jam irengti reikia daug daug litu. Ponai kur "ekonomija". Dabar del joninio... Esu inzinierius ir zinau, kad yra toks energijos tvarumo desnis. Jei imi elektros energija ar joniniam budui ar kokiam kitam, tai energijos kiekis yra tas pats, taigi ir kaina bus ta pati. Kitas dalykas yra pati technika, garantuojanti tksline energijos krypti, t.y. nuostolius. Ir tas joninis gali buti ekonomiskesnis tiek tiek, kiek kainuoja pats irenginys ir jo aptarnavimas, bet ne energijos kiekis. Aisku reklama, marketingas... Bet gal geriau elgtis padoriai ir nerasineti ir nekalbeti nesamoniu apie "ekonomiskas" brangybes?