Didžiausias pasaulyje pastatas - Maskvoje?  (8)

Nors Kalėdos jau baigėsi, tačiau dizaineris Seras Normanas Fosteris (Sir Norman Foster) nusprendė, jog jos privalo tęstis ištisus metus. Kitaip tariant, reikia kalėdinės eglutės, kuri žibėtų nuolat. Žinoma, eglute šį tvarinį pavadinti neapsiverčia liežuvis. Tai 450 metrų aukščio, 2.5 milijonų kvadratinių metrų ploto ir 4 milijardų vertės pastatas pavadinimu "Crystal Island".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai netgi ne pastatas, o tiesiog miestas pastate, kuriame turėtų būti 900 apartamentų, 3000 viešbučio kambarių, tarptautinė mokykla penkiems šimtams mokinių, kino teatrai, teatras, sporto kompleksas ir dar balažin ko. Ir šis gigantas turėtų išdygti ne kur kitur, o Makvoje, tarp Andropovo aveniu ir Maskvos upės.

Be viso to, projekto autoriai pasirūpino ir ekonomija bei ekologiškumu: pastatas energiją sau gaminsis eksterjere sumontuotų saulės baterijų ir vėjo turbinų pagalba. Be to, apšildyti padės ir specialūs įrengimai leidžiantys perduoti saulės šilumą gilyn į pastato struktūrą.

Žinoma, visa tai tik grandiozinis ir brangus projektas. Ar jis kada nors taps realybe, parodys laikas. Tiksliau viską žinosime 2012-13 metais.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)