"Kataro perlas" - dar vienas stebuklingas miestas ant vandens  (9)

Po truputi populiarėja mada supilti milžiniškas dirbtines salas ir jose įkurti prabanga spindinčius miestus. Nors ši mada kol kas įsigalėjusi Artimųjų Rytų valstybėse, labai tikėtina, jog ims plisti ir į kitas šalis. Nors tokie projektai kainuoja milžiniškus pinigus, visgi atsiranda puiki galimybe prailginti jūros sklaujamą pakrantės juostą ir sukurti aukščiausios klasės rajoną, iš karto garantuosiantį didžiulius turizmo pinigus į valstybės biudžetą. Vieni iš pirmųjų tą suprato Jungtiniai Arabų Emiratai ir Dubajuje ėmė statyti dirbtines salas - palmes. Jų pavyzdžiu pasekė ir Kataras, pasauliui pristatydamas "Kataro Perlą" (The Pearl-Qatar) - nuostabaus grožio dirbtinę salą Persijos įlankoje, netoli valstybės sostinės Dohos (Doha).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dirbtinėse Kataro salose statybos vyksta pilnu tempu - jau greitai jose galės apsigyventi 40 tūkstančių žmonių iš viso pasaulio. Salose, supiltose iš pakrantės atgabentos žemės, jau statomi pirmieji namai. Bendras The Perl plotas siekia 400 ha. Čia įrengtos didžiulės ir beveik uždaros įlankos jachtoms - jų tilps ne mažiau kaip 700. Šalia daugybės privačių namų (prabangių vasarnamių, įvairiausio dydžio kotedžų) įsikurs trys penkių žvaigdždučių viešbučiai, galintys priimti 800 svečių. Aišku, čia pat bus šimtai parduotuvių, restoranų ir įvairiausių pasilinksminimo vietų. Dirbtinis miestas pasižymės iš anksto gerai suplanuota architektūra. Jame bus galima nesunkiai atskirti skirtingus tematinius rajonus. Viename iš tokių rajonų turistai aptiks kotedžus su terasomis, kitame - grandinę pačių aukščiausių (aukščiausi The Perl salose) pastatų, trečiame - prabangias vilas prie "laukinės" pakrantės, ketvirtame - Magribo architektūros namus ir taip toliau... Salos rajonus išraižys Venecijos stiliaus kanalai. Žodžiu, viso pasaulio architektūriniai perlai vienoje vietoje.

Šalia visų kitų grožybių, per visą salą eina greitkelis, besitesiantis iki pat salos galo, kur atokiai viena nuo kitos išsidėsčiusios atskiros 9 salikės. Jos skirtos patiems turtingiausiems The Perl klientams. Kiekviena iš tų salų neatsitiktinai pavadinta pačių brangiausių pasaulyje brangakmenių vardais.

The Perl-Qatar sujungtas su greitkeliu, einančiu tiesiai į tarpatutinį Doha oro uostą. Atstumas iki jo nuo salų - viso labo 20 kilometrų.

Šventinis miesto-salos atidarymas numatytas 2009 metais. Bet patys pirmieji privačių namų savininkai į salą galės atvykti jau šių metų gale. Visgi statybų darbai dar užtruks ne mažiau kaip 5 metus.

Taip pat galit paskaityti apie Dubajaus dirbtines salas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)