Sugriuvo vienas didžiausių JAV viadukų (Video)  (0)

Balandžio gale Kalifornijoje sugriuvo vienas didžiausių šalies viadukų. Nors anksti sekmadienį (04.29) sugriuvus viadukui žmonės nežuvo, judriame San Francisko Bėjaus rajone dėl jo kilo didelių transporto problemų. Nelaimės priežastimi tapo avarija, į kurią pateko autocisterna, pripildyta kuro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Autocisternai patekus į avariją iš karto įvyko milžiniškas sprogimas. Liepsnos liežuviai kilo į 60 metrų aukštį, o temperatūra pasiekė tokią ribą, jog ėmė lydytis metalinės viaduko sijos, dėl ko konstrukcija ir neišlaikė. Visa laimė, jog tuo metu buvo ne piko valandos, tad pavyko išvegti nukentėjusių. Neskaitant į avariją patekusio autocisternos vairuotojo - pastarajam diagnozuotas antro laipsnio nudegimas.

Sprogus cisternai

Sprogus cisternai

Susidarė milžiniški automobilių kamščiai - šioje kelio atkarpoje, kur susikerta trys pagrindiniai keliai kasdien pravažiuoja apie 75 tūkstančius automobilių, o viešasis transportas perveža apie 280 tūkstančių keleivių.

Uždarytas kelias

Kamščiai po sprogimo

Skaičiai iš ties įspūdingi, tad Kalifornijos gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris (Arnoldas Švarcenegeris) sekmadienį šiame San Francisko priemiestyje paskelbė nepaprastąją padėtį.

"Paskelbiau nepaprastąją padėtį, kad būtų galima nedelsiant pradėti viaduko remontą", - pranešime spaudai teigė gubernatorius.

„Ši deklaracija supaprastins kontraktų sudarymo procedūras ir aplinkosaugos kodeksą bei padės nedelsiant gauti lėšų remonto operacijoms“, - pažymėjo jis.

Net ir tokios priemonės negarantuoja, jog remonto darbai baigsis greičiau nei per mėnesį. O gali užtrukti ir dar ilgiau. 

Štai taip viadukas atrodė naktį:

O štai taip - dieną:

Griuvėsiai

Griuvėsiai


Parengta pagal:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)